Példamutató helyezések környezetvédelemből

2018.06.12. 09:00

Kiemelkedő eredményeket értek el a móriczosok a megyei döntőn

Számos alkalommal számoltunk be a Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjainak tanulmányi sikereiről. Ezúttal a környezetvédelemben remekeltek az iskola csapatai.

Tóth Alexandra

Czibere Zétény, Balogh Dorottya, Murányi Lili, Komlósi Gréta, Csepeli Zalán, guggol Murányiné Varga Beáta és Bójás Bence Fotó: Amatőr

A Hanon Systems Hungary Kft. Alba üzeme idén 19. alkalommal szervezett tanulmányi versenyt „Környezetvédelem a jövőért” címmel.

A levelező fordulókon nyújtott kimagasló teljesítményük alapján két móriczos csapat is bejutott a székesfehérvári döntőbe, ahol a nyolcadikosok csapata elsőként végzett, a hetedikesekből álló delegáció pedig a szintén előkelő nyolcadik helyet kapta a 23 csapatot felvonultató mezőnyből.

Czibere Zétény, Balogh Dorottya, Murányi Lili, Komlósi Gréta, Csepeli Zalán, guggol Murányiné Varga Beáta és Bójás Bence Fotó: Amatőr

A győztes csapat tagjai Csepeli Zalán, Murányi Lili és Komlósi Gréta, a hetedikesek közül pedig Balogh Dorotya, Bójás Bence és Czibere Zétény szerepelt kiválóan. A döntőre a diákoknak olyan, előzetesen elkészíthető dísztárgyakat kellett magukkal vinniük, amiket PET-palackból, tojástartóból, újságpapírból, CD-ből vagy textilből, valamilyen újrahasznosítási technikával csináltak a diákok.

A helyszínen elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, ezekhez számos segédeszközt használhattak a versenyzők.

Gratulálunk a móriczos diákoknak és felkészítő tanáruknak, Murányi Varga Beátának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában