tanulmányi kirándulás

2018.06.01. 15:30

Irány Olaszország

A Dunaferr iskolában sok éves hagyomány, hogy május derekán kirándulni mennek Olaszországba. Az idén egy ötven fős csapat indult útnak.

dunaujvarosiszc.hu

A Dunaferr iskola diákjai május 24-27. között egy négynapos olaszországi kiránduláson vettek részt, ahonnan rengeteg élménnyel tértek haza!

Az 50 fős csapattal először Szlovéniában, a Dráva menti Maribor városában tettek egy kellemes sétát és ismerkedtek a város látnivalóival, mint például a 400 éves szőlőtőkével! Este megérkeztek az olasz tengerpartra, Lido di Jesoloba.

Másnap behajókáztak Velencébe. Sokan a Harangtorony kb. 70 m-es magasságából is megcsodálták a várost. A Szent Márk Bazilika híres arany mozaikjait is látták, illetve az Aranyoltárt. Velencében kihagyhatatlan élmény a gondolázás, néhányan vízitaxival utaztak végig a Canal Grandén, Velence fő vízi útvonalán. A Rialto híd hangulatos környékén, illetve a szűk kis utcácskákban is sétálgattak.

A 3. napon elutaztunk a híres Gardaland vidámparkba, ahol a nap nagy részét töltötték. Ezen a napon a szállásuk a Monte Baldo hegyen, Spiazzi hegyi városkájában volt.

Az utolsó nap is tartogatott élményeket: a Garda-tó ékkövét, a tóba benyúló félszigeten fekvő Sirmionét nézték meg. Egy nagyon élvezetes, a félszigetet megkerülő motorcsónak túra keretében látták a várat, a termálfürdőt, Maria Callas híres operaénekesnő villáját, római kori romokat, a víz alól felbugyogó forró termálvizet!„

A kirándulást Pernyei Réka tanárnő , Csizmadia Kornél és Marton Kristóf tanár urak szervezték meg a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában