nagy örömmel és odaadással

2018.06.11. 07:30

Harcsaivadékok ezreit engedték el a Duna több szakaszán is

A HVDSZ, mint a Duna 1564-1630 fkm egyik halászati hasznosítója, harcsatelepítést tartott a múlt héten.

duol.hu

Adony, Kulcs és Rácalmás térségébe is telepítettek Fotó: HVDSZ

A 15 ezer darab előnevelt harcsaporontyot hűtött oxigén­zsákban hozták el a tenyésztőtől, ezresével csomagolva. A zsákok épségben megérkeztek Százhalombattára, ahol behajóztak belőlük ötöt, az apróságokat a battai szakasz harcsák számára kedvező limányos élőhelyek szélvizeibe helyezték ki. A következő öt zsákot Ercsiben rakták a hajóba, és Adonyig mindkét part megfelelő helyeire eresztették szét a csöppségeket.

Adony, Kulcs és Rácalmás térségébe is telepítettek Fotó: HVDSZ

Adonyban behajózott a maradék állomány, ezen ivadékokat Adony, Kulcs, Rácalmás térségében engedték a folyóba. Valamennyi kisharcsa túlélte eddigi élete leghosszabb utazását, és elfoglalta helyét a dunai ökoszisztémában. Igaz, hogy az apróságokból sokan áldozatul esnek a következő időkben a ragadozóknak, de jelentős mennyiségük meg fog maradni, készen arra, hogy évek múltán ők legyenek a dunai csúcsragadozók. A telepítést a HVDSZ halászati őrszolgálat négytagú csoportja végezte. Nagy örömmel és odaadással, hiszen a dunai telepítés mindig egy ünnep, különösen, ha ilyen nemes halakról van szó…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában