Huszonöt éve írtuk

2018.06.26. 16:00

Földhivatali lassítás

Támogatást kért a vasmű a bérek kifizetésére az ENSZ embargója okozta károk miatt.

Pekarek János

Lassítják a munkát a földhivatalok dolgozói, ha keddig (június 29-ig) nem teljesítik harmincszázalékos bérkövetelésüket, döntött szakszervezetük országos tanácsa – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1993. június 25-én elődünk, A Hírlap. – Ez azt jelenti, hogy június 29-től nem fogadnak ügyfeleket, nem szolgáltatnak adatokat a kárpótlási hivataloknak.

Vasműs levél a miniszternek: bérre kérnek pénzt. A munkaügyi miniszter intervenciós alapjának támogatását kérte a Dunaferr Rt. Az ENSZ-embargó következményeként saját hibáján kívül került nehéz helyzetbe a cég, a vállalatcsoport vesztesége meghaladja emiatt az 1,1 milliárd forintot. 360 millió forintra lenne szüksége a vasműnek, amit a júniusi és a júliusi bérek kifizetésére fordítanának.

A Fejér Megyei Munkaügyi Tanács kedden megtartott ülésén áttekintette a megyénk munkaerőpiacát jel­lemző főbb adatokat. A május végi adatokat rögzítő statisztikák szerint a munkaerő-piaci helyzet továbbra is kedvezőbb képet mutat az országosnál. A munkanélküliségi ráta itt 12,5 százalékos volt – az országos adat áprilisban 13,2 százalék volt, májusra 13 százalékra csökkent. Fejérben 27 170 munkanélkülit tartottak nyilván 1993 májusában.

A Dunaqua-Therm újabb igényt jelentett be a szerdai önkormányzati gazdasági bizottsági ülésen. A Verebély úti telepet – amely az önkormányzaté – szeretné a jövőben hasznosítani. Arra kérte a bizottságot, hogy tőkeemeléssel vigye azt be az rt. vagyonába. A máskor „garasoskodó” képviselők kérdés nélkül áldásukat adták a kérésre, amelyről a végső szót a közgyűlés mondja majd ki.

Nem szabad a szabadstrand. Az Állami Nép­egész­ségügyi és Tisztiorvosi Szol­gálat az egészségre ártalmasnak minősítette a közelmúltban a duna­újvárosi szabadstrand vizét, így nem tanácsos ott fürödni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában