Egy lombcsokor az élet jeleként

2018.06.12. 12:00

Kilombosodhatnak a megnyírt fák

Sokan gyászoltuk a Kossuth utca csonkolt fáit, amíg meg nem láttuk, hogy újra lombosodni kezdenek. Egy kivételével.

Pekarek János

A tél végén vágták le a Kossuth utca elejének északi oldalán álló fák ágait: az ottani parkolóépítés során megsérültek a gyökereik, és kérdéses volt, hogy túlélik-e ezt.

Akkor megérdeklődtük a városi erdészetben, hogy mi a helyzet, és azt a választ kaptuk, hogy nagy valószínűséggel egy-két éven belül újra kilombosodnak, megerősödnek, és nem fenyeget majd az a veszély, hogy a nagy lombozat, kis gyökérzet miatt a szél esetleg kifordítja majd valamelyiket a helyéről, balesetet okozva. Örömmel tettük közzé ezt a hírt, minden, fákat szerető emberrel egyetértve.

Mégiscsak életre kel ez a fa a Kossuth utcasarkán Fotó: ZsE/Dunaújvárosi Hírlap

Igen ám, de az említett fák közül az első a sorban, a Vasmű út–Kossuth utca sarkán álló a jelek szerint mégsem kerülhette el halálát. Amíg a többi fa a tavasz előrehaladtával több-kevesebb kis lombot, lombocskát hajtott, ezen biz’ egyetlen kis levél sem jelent meg. Többen keresztet vetettünk már rá, nagy sajnálkozások közepette. Azonban akadt egy városi polgár, aki nem sajnálta a fáradságot, felásta a törzs körül a földet, öntözgette, gondozta. S lám, a fa meghálálta a gondoskodást: már ezen is megjelent egy kis lombcsokor, az élet jele…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában