Tartalmas és szórakoztató programokkal

2018.06.30. 07:00

A vidéki településeken is népszerűek a nyári táborok

A gyerekzsivajtól még jóformán el sem csendesedtek az iskolák, máris beindultak a nyári táborok. Baracson a faluház, Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola szervezett egyhetes kézművestábort rögtön az iskolai tanítási napokat követően. Sőt, az utóbbi helyszínen a rá következő héten informatikai tábor is kaput nyitott.

Horváth László

A mezőfalvi kézművestáborban rengeteg szép és kreatív munkát készítettek a gyerekek, amit a nap végén ki is állítottak

Fotó: Horváth László/ Dunaújvárosi Hírlap

Baracson már az iskolazárás utáni héten megkezdődött a kézművestábor. Reggel nyolctól délután négyig tartottak a foglalkozások, ahol a kézügyesség fejlesztése mellett jutott idő sok más szórakoztató programra is, mint például társasozásra vagy éppen sportversenyekre. Az utolsó nap közös főzéssel zárult, és tortával is meglepték a 26 fős csapatot – mondta portálunknak Miskolczi Ildikó táborvezető.

A mezőfalvi kézművestáborban rengeteg szép és kreatív munkát készítettek a gyerekek, amit a nap végén ki is állítottak
Fotó: Horváth László/ Dunaújvárosi Hírlap

Mezőfalván is táborral nyitott a vakáció első napja. A programot Jaksics Erzsébet, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója ismertette. – Június harmadik és negyedik hetében, két turnusban napközis jellegű tábort tartunk a diákjaink számára. A harmadik héten kézművestáborban fogadjuk a gyerekeket, mintegy húsz főt. A negyediken pedig a digitális kompetenciákat fejlesztő informatikai tábornak ad helyet az iskola, amelyre 25 diák jelentkezett.

A digitális táborban nincs hiány a gyermekmosolyból. Nyuli Anna, Balogh Tamara, Kelemen Fanni, Szentpáli Zalán és Sóti Levente épített várat a számítógép segítségével
Fotó: Horváth László/ Dunaújvárosi Hírlap

A program az Oktatási Hivatal és a tankerületi központ által közösen készített projekt, amihez uniós források álltak rendelkezésre. Külön kiemelendő, hogy már az előkészítő szakaszban egy-egy pedagógus részt vett olyan képzésen, amelyben megismerkedtek a tábor céljaival, a beépítendő elemekkel. Az eszközöket a tankerület biztosította – adott tájékoztatást az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában