Zene a szertartás után

2018.06.23. 09:00

Egy zenemű két kórustól – Szentmise utáni koncert Dunaföldváron

Rövid koncertet adott nemrég a szombat esti szentmise után a dunaföldvári öregtemplomban az Annamatia Női Kar és a Bölcskei Női Kórus.

L. Mészáros Irma

Az együttes kórus tagjai a koncert közben Fotó: LMI / DH

Mindkét kórus karnagya a dunaföldvári Kun Erika, aki úgy gondolta, hogy az évad zárásaként együtt előadnak egy olyan zeneművet, amelynek bemutatására külön-külön nem lennének képesek. A 19. századi francia romantikus zeneszerző, Léo Delibes Messe bréve című művét, azaz rövid miséjét választotta a lelkes karnagy. A műválasztásról szólva elmondta, egy adonyi koncerten hallotta a mezőfalvi kórus előadásában a mű egy tételét. Megtetszett neki, s úgy vélte, kellő kihívás lesz ugyan a két kórusnak, de teljesítve nagyszerű élmény is. S valóban.

Az együttes kórus tagjai a koncert közben Fotó: LMI / DH

Felemelő élmény volt előadni, de hallgatni is a zenét. Szépen szóltak az olasz kiejtésű latin nyelven énekelt dalok. Az 1875-ben keletkezett zenemű tételei a mise minden liturgiai egységét tartalmazzák a Credo kivételével. Szólót énekelt Batta Istvánné és Kun Erika. Zongorán kísért Perémi Erzsébet zenetanár. A maroknyi koncerthallgatóság hálás tapssal köszönte meg az élményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában