Fesztiváli hangulat a kúriában

2018.05.14. 17:30

Sikeres volt a jubileumi almavirágünnep Rácalmáson

Immáron X. alkalommal rendezték meg a szokásos nagy sikerrel Rácalmáson a hagyományos tavaszi Almavirág Fesztivált a hétvégén. Ezúttal kegyes volt az időjárás a szervezőkhöz.

Balla Tibor

Avárosvédő hölgyek kiváló almás sütikkel kínálták a vendégeket Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Az egész családnak

A hagyományokat követve a család, az egészség, a sport és kultúra jegyében rendezték meg az almavirág fesztivált. Ahogy mindig, a szervezők idén is gondoltak az egész családra, minden korosztálynak jutott látni- és harapnivaló. Szombaton és vasárnap is délelőtt 10 órától nyitott a fesztivál színpada, és a délelőtti programok főként a gyerekeknek, a családoknak szóltak, az egészségügyi szűrések és a véradás rácalmási háziorvosokkal és a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház orvosaival, munkatársaival zajlott.

Kerámiát is készíthettek az ügyes kezűek…

Jó idő, jó programok

Schrick István, Rácalmás polgármestere is kilátogatott természetesen a fesztiválra. „Nekem, mint településvezetőnek ez egy ismétlődő örömforrás, hogy nálunk a civilek ilyen aktívak, és képesek is egy ilyen nagy rendezvény létrehozására. A jó idő és a jó programok együttesen azt eredményezték, hogy több ezer ember megmozdult, telt házzal üzemelt este a fesztivál a kúria területén. Jó volt látni a családokat, a gyerekek, a szülők, nagyszülők kézenfogva vesznek részt a fesztiválon. Le a kalappal a Rácalmási Városvédők Egyesülete előtt, akik hónapokat készültek erre a rendezvényre. Nagyon tetszik, hogy a konyhától a kapukig önzetlen jókedvű önkéntesek vannak. Egyik legnagyobb érdeme, hogy száz, kétszáz rác­almási civil embert összehoznak ezek a rendezvények, különben nem működhetnének.”

Zsúfolásig megtöltötte a tömeg a Jankovich-kúria színpada előtti területet az esti koncerteken. Fergeteges volt a hangulat

 

Teltházas koncert

Bodnár Sándort, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnökét vasárnap késő délután kértük egy összegzésre. „A jellemző az volt, hogy a délelőtti és a kora délutáni programokra meglehetősen csekély volt az érdeklődés, az esti koncertekre telt meg teljes egészében a színpad előtti tér. Az már elmondható, hogy a szombati napon úgy két és félezer ember látogatott ki hozzánk. Ha ma is így alakul, akkor talán elérjük az ötezres létszámot. Az időjárásra nem panaszkodhatunk, és ebből adódóan minden programszerűen ment, nem voltak csúszások sem. A szombat éjjeli eső sem okozott fennakadást.

 

A visszajelzések azt mutatják, hogy a koncertek változatlanul a legnépszerűbbek. Az egészségügyi szűréseknél kihasználták a rendelkezésre álló időt, sokan be sem jutottak, több volt a jelentkező, mint ahányat az adott idő alatt meg lehetett vizsgálni. Igazából senki, még az árusok sem panaszkodtak, nagyon szép forgalmat bonyolítottak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában