Hild-napok: nagy siker

2018.04.29. 14:00

Két napon át a diákoké volt a szakközépiskola

Nagy sikerrel rendezték meg a Hild-középiskolában a név­adó napjait, amikor a vidámságon és a vetélkedőkön volt a hangsúly.

Pekarek János

Befejeződtek a Hild-napok, amelyeket a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Szakközépiskolája és Szakiskolája minden évben megrendez. Ahogyan arról tegnapi lapunkban már beszámoltunk, a hagyományokhoz híven az iskola névadójáról rendezett megemlékezéssel kezdődött a rendezvénysorozat: az iskola előcsarnokában álló Hild József-szobrot csütörtökön reggel az intézmény osztályainak képviselői ünnepélyesen megkoszorúzták. Ezután a csütörtöki délelőtt a különböző versenyeké volt: így a főzőversenyé, amelynek eredményét az osztályok fogyasztották el az iskolaudvaron felállított asztaloknál. De volt kispályás focitorna, karaoke, asztali foci, darts, sőt, még repülő-bemutató is: az udvaron egy vitorlázó repülőgépet állítottak ki.

Még egy vitorlázórepülőt is megcsodálhattak a diákok az iskolaudvaron Fotó: Hankusz Kálmán

A péntek rádiós vetélkedővel kezdődött, majd a Honfoglaló- és a FIFA-versennyel folytatódott. Utóbbi tárgya természetesen a „több, mint játék”: a foci volt! Megrendezték az asztalitenisz-bajnokságot is. Aki tehetséget érzett hozzá, az a szépség- és sminkversenyen próbálhatta ki a tudását. De volt még Fele sem igaz-vetélkedő és tetkó-szalon is.

Az iskola speciális tagozatának diákjai sem maradtak ki a Hild-napok rendezvénysorozatából. Számukra is rendeztek szépségversenyt, gasztróversenyt, amelynek a témája a kókuszgolyó volt, szabad alkotásban vehettek részt: rajzzal, festett képpel (téma: a tavasz), ország-város vetélkedőn indulhattak, és malombajnokság is volt számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában