Jótékonykodva futnak

2018.04.17. 11:30

Lacza Tamás: Idén a mentők alapítványát támogatják a bevétellel

Lacza Tamás megígérte, és be is tartja. Amikor november végén jótékonysági futást szervezett a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának megsegítésére, ígéretet tett, hogy tavasszal folytatja. Megvan az időpont!

Balla Tibor

Lacza Tamás ötletgazda szervező folytatja a hagyományokat Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Jótékony cél érdekében

Annyira jól sikerült a novemberi futással egybekötött gyűjtés, hogy elhatározta, a tél eleji időpont minden évben ismétlődik majd, de idén tavasszal is megpróbálkozik, hogy megmozgassa az embereket az egészségük és egy jótékony cél érdekében. Most még több indulóval, több kategóriával és távval szeretné létre hívni a jótékony futást. A gyerekeknek 2 kilométeres távot terveznek, a kamaszoknak 5 kilométeres hosszon kell helytállniuk, a 10 és a 21 kilométeres távot a felnőtteknek, illetve a gyakorlott futóknak szánják, akik évek óta már a nagyobb köröket róják. Persze semmi nincs kőbe vésve, a kevesebbet teljesítő felnőttek ugyanúgy lefuthatják a legrövidebb távot, a cél valójában az, hogy a gyerekeket is díjazzák valami módon.

Lacza Tamás ötletgazda szervező folytatja a hagyományokat Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Az első három befutó arany-, ezüst-, illetve bronzérmet kap majd (külön a fiúk, lányok, férfiak, nők) az oklevél mellé. Mivel a félmaraton már nem igazán hétköznapi teljesítménynek számít, ezért annak a győztese egy kisebb serleggel lesz gazdagabb. A tavalyihoz hasonlóan idén is minden résztvevő emléklappal távozhat, így téve emlékezetessé számukra a részvételt.

Az április 28-án délelőtt megrendezendő második „Együtt a gyermekekért” jótékonysági futás útvonala is eltér a novemberitől. A regisztráció és a bemelegítés Hrozik Edittel az alsó Duna-parton, a „zsiráfnál” történik idén. Onnan a Duna-parton futnak a Horgász büfé irányába, majd vissza a siklóig, onann le a kavicsbányáig, ahonnan felkanyarodnak az erdőbe, ahol lehet egy kört tenni, majd irány vissza a kiindulóponthoz.

A mostani jótékony futás útvonala is eltér a novemberitől

A rendezvény bevétele ezúttal a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítványt segíti majd a dunaújvárosi mentőállomás eszközparkjának korszerűsítését segítve. A megvásárolt eszközöket később ünnepélyes keretek között adják majd át. Tavaly kilométerenként 200 forinttal lehetett támogatni a nemes célt. Ez az alapelv maradt ugyan, de ha valaki többel szeretné támogatni a célt, arra is van mód. Idén pólókat is lehet majd vásárolni, de ahogyan tavaly is, azoknak is módjuk lesz segíteni, akik a futásból kimaradnának. Egyrészt az indulási ponton ezúttal is elhelyeznek egy urnát, amibe a segítő szándékúak támogatásukat bedobhatják, másrészt a Jobb adni, mint kapni Egyesület számlaszámára (10918001-00000084-56910007). Még a közelében sem vagyunk a kezdési időpontnak, de már nagyon sokan az ügy mellé álltak. Többek közt Dunaújváros Megyei Jogú Város, az ISD Dunaferr Mentőszolgálata, a Dechatlon áruháza, a Tourinform iroda, de érkeztek felajánlások az ITELY Hairfashion, a Nicky Divat, a Fedora Fitness terem és Török Tibor részéről is.

Mindenre gondolnak

A futók épségére is ügyelnek majd, a szükséges helyeken rendőri biztosítás lesz, és az egészségügyi készenlétről is gondoskodnak, és frissítőpontok lesznek a teljes táv mellett 5 kilométerenként vízzel, izotóniás italokkal, szőlőcukorral, banánnal. Természetesen az ötletgazda, szervező, Lacza Tamás is végigfutja a legnagyobb távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában