Létesítményi tűzoltók szakmai napjai

2018.04.27. 07:45

Dunaújvárosban, illetve Rácalmáson tanácskoznak a szakemberek

A létesítményi tűzoltók országos szakmai napja csütörtökön kezdődött a DSZC Dunaferr Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában.

Pekarek János

Városunkban rendezte éves közgyűlését a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége. A csütörtöki összejövetelre a Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola tanműhelyének nagytermében került sor. A közgyűlésen egyben átadták a „Létesítményi Tűzoltó Érdemérem” arany-, ezüst- és bronzfokozatait az idei kitüntetetteknek. Ők: Rodenbücher Ferenc, Suplicz István, Nagy István, Molnár Gyula, Németh László, Bartha Gergely, Istenes András, Kukla András.

A kitüntetettek (első sor, balról): Rodenbücher Ferenc, Suplicz István, Nagy István, Molnár Gyula; (második sor, jobbról): Kukla András, Istenes András, Bartha Gergely, Németh László, és a dunaújvárosi szervező: Udvardi Sándor Fotó: amatőr felvétel

A közgyűlés után szakmai napot rendeztek az ország minden részéből érkezett létesítményi tűzoltók számára. A rendezvényt Szerhij Kljucs­kin, az ISD Dunaferr Zrt. biztonsági és védelmi igazgatója nyitotta meg, átadva a cégvezetés üdvözletét. Mint elmondta, a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet a Dunaferr területén a VÉD-SZ Kft. biztosítja, szerződés alapján. Felhívta a figyelmet arra, hogy a technológiák, a felszerelések folyamatosan változnak, ezért a tűzvédelemnek is lépést kell tartania ezekkel a változásokkal. A létesítményi tűzoltók szakmai napján jelen volt és üdvözölte a résztvevőket Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese is.

Szerhij Kljucskin megnyitóbeszéde közben Fotó: Hankusz Kálmán

A szakmai nap során Szirmai György, az ISD Dunaferr Zrt. PR-menedzsere ismertette a vállalatcsoport felépítését és működését. Ezután a Dunaferr Létesítményi Tűzoltóságát és a cég tűzvédelmét mutatta be Szilasi János tűzoltóparancsnok. Ebéd után üzemlátogatást szerveztek. Ennek során a konverteres acélművet és a meleghengerművet keresték fel.

A létesítményi tűzoltók összejövetele pénteken is folytatódik, ezúttal a rácalmási Jankovich-kúriában. A gazdag napirendből ízelítőül néhány előadást emelünk ki. Műszaki mentési továbbképzés Hollandiában. A tűzoltó védőkesztyűkre vonatkozó szabvány aktuális változásai. Egy megtörtént esemény tanulságai, nem csak a tűzoltó szemével. Ultrakönnyű gyors-beavatkozó járművek: ötlet és megvalósítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában