A Dunáért, az egészségért, a csónakházért

2018.04.04. 08:00

A közösségi eseményen a leégett csónakház újjáépítésére is gyűjtöttek

A hideg idő dacára százharmincan regisztráltak az 5. Dunai Kékszalag futásra múlt csütörtökön Dunaföldváron. A Jókai utcai óvodától a felújított Mély úton át a Duna partján a Rakpart étteremig tartott a táv, amelyet futva avagy sétálva, akár babakocsival is meg lehetett tenni.

L. Mészáros Irma

A negyedik b osztály tagjai célba érkezés után Fotó: amatőr felvétel

A György Márta óvodaigazgató által kezdeményezett programnak a szlogenje: Fuss, kocogj, sétálj a Duna mellett a Dunáért, az egészségedért! A szervezők arra ösztönözték a helyieket, hogy élvezzék a szépséges Dunát, s töltsék együtt az időt szeretteikkel, gyermekeikkel.

A negyedik b osztály tagjai célba érkezés után Fotó: amatőr felvétel

A résztvevők között voltak óvodai csoportok, iskolások – szülőkkel, tanárokkal, sportolók – edzőkkel. Csányi­né Varga Mónika negyedikes osztályával együtt futotta végig a távot, Dósáné Vígh Katalin pedig a Holler UNFC ifjú kézilabdásait hozta el a jó hangulatú programra. Nevezési díjként egy ruháskosárnyi műanyag kupak gyűlt össze egy beteg kisgyermek támogatására. De ezt az alkalmat is felhasználták, hogy pénz­adományt gyűjtsenek a le­égett csónakház újjáépítésére. Hiszen a főszervezők többször táboroztak is gyerekekkel a helyszínen. A több mint 45 ezer forintot a Beszédes József Vízitúra Sportklub vezetője, Linkáné Belvári Éva vette át.

A Duna gyönyörű, mozogni, együtt lenni és jót tenni jó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában