Gazdag és színes programokkal

2018.04.02. 08:30

Alapítási évfordulóját ünnepli Mezőfalva

A József nádor-napok keretén belül színes és érdekes kulturális programokkal tisztelegnek a mezőfalviak az alapító elődök emléke előtt április 4–6. között.

Horváth László

Habsburg-Lotharingiai Mihály tavaly is eljött az ünnepségre Fotó: Horváth László

Április 4-én 17 órától Lak István nyugalmazott történelemtanár Tövises tarlóktól a hangos könyvekig című könyvbemutatójával kezdődik a rendezvények sora. Április 5-én, csütörtökön ünneplik az alapítók napját. 16 órától szentmise lesz a katolikus templomban Marton Bernát zirci alperjel és Kristofory Valter helyi plébános celebrálásával. 16.45-kor megkoszorúzzák Dréta Antal és József nádor szobrát, valamint a ciszterci rend emléktábláját. Beszédet mond Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, 17.30-tól a művelődési házban Márok Csaba polgármester mond köszöntőt, majd a József nádor-díj átadása, ifjú mezőfalvi tehetségek műsora következik Csuka Marcell, Tarr Petra, az iskolások és a néptáncosok közreműködésével. A Fortissimo Zenekar zárja a csütörtöki programot.

Habsburg-Lotharingiai Mihály tavaly is eljött az ünnepségre
Fotó: Horváth László

Április 6-án, pénteken 19 órától a Pesti Művész Színház előadásában az Asszony körbe jár című bohózatot tekinthetik meg a műfaj kedvelői. Ez utóbbi programon való részvételről a művelődési házban lehet érdeklődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában