korszerű épület

2018.04.05. 08:00

Megújult az alapi hivatal

Megszépült a községháza, a felújított közös önkormányzati hivatalt húsvét előtt avatták ünnepélyes keretek között. A polgármester asszony még a napsütést is megrendelte az alkalomra. Köszöntőt mondott Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője.

V.Varga

A nemzeti színű szalagot Varga Gábor (b), Méhes Lajosné és Tanárki Gábor vágta át az avatóünnepségen Fotó: V. Varga József

Amint megtudtuk: az épület az 1950-es években épült, és tanácsházaként, egy része pedig szolgálati lakásként funkcionált, de mindig is a közösséget szolgálta.

Az évek során már nem bizonyult elégségesnek a karbantartások sorozata, az épület leromlott állapota indokolttá tette a teljes külső és belső felújítást.

A nemzeti színű szalagot Varga Gábor (b), Méhes Lajosné és Tanárki Gábor vágta át az
avatóünnepségen Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Méhes Lajosné polgármester elmondta: a képviselő-testület a kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésének, felújításának támogatására nyújtotta be pályázatát a Belügyminisztériumhoz. A 2016-ban elnyert támogatás összege 29 millió forint volt, amelyhez 1,5 millió forint önerőt tettek hozzá. Így megvalósult a külső és belső nyílászárók cseréje, az akadálymentesítés, a víz- és fűtéskorszerűsítés, a külső vakolás, a helyiségek burkolása, a rendeltetésnek megfelelő belső átalakítás, a par­koló­építés.

Az épület rekonstrukciója 2017-ben az épület tetőszerkezetének teljes felújításával folytatódott: a Belügyminisztérium a munkálatokra 20 millió forintot biztosított, az önrész 1 millió forint volt.

Korszerű épülettel gyarapodott a város

Az avatás alkalmával a nemzeti színű szalagot Varga Gábor országgyűlési képviselő, Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, és Méhes Lajosné polgármester vágta át. A település egy korszerű épülettel gyarapodott, amely a közös önkormányzati hivatal mellett helyet biztosít a körzeti megbízottnak, a járási ügysegédnek és a falugazdásznak.

Elhangzott: az idén további beruházásokra is sor kerül. Fejlesztik a szociális alapszolgáltatásokat, szilárd burkolattal látnak el külterületi utat, bölcsődei csoportot alakítanak ki, elvégzik az óvoda tornaszobájának energetikai korszerűsítését, műfüves pályát építenek, helyi piacot hoznak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában