ötödiktől nyolcadikig

2018.03.28. 14:00

Jubileumi Euklideszi matematikaversenyt rendeztek a Vasváriban

Mint ahogy az már az előző huszonnégy évben hagyománnyá vált, idén is megrendezték a Tankerületi Euklideszi Matematikaversenyt a Vasvári Pál Általános Iskolában. A versenyen kilenc helyi és környékbeli iskola közel hatvan diákja vett részt.

Tóth Alexandra

A feladatlapok kiosztása uátn 90 percen át dolgoztak a diákok

A nívós matematikaversenyen minden résztvevő iskolát két kiváló tanulója képviselhette évfolyamonként. A nevezők közül az indító iskola választhatta ki a legügyesebb diákjait. Ötödiktől nyolcadik osztályig minden évfolyamból érkeztek ifjú matematikusok, akik a korosztályuknak megfelelő feladatsort kapták.

A verseny szervezőpedagógusai ismertetik a szabályokat
Fotók: Zsedrovits Enikő

A geometriai, szerkesztési feladatok megoldására kilencven perc állt a tanulók rendelkezésére. Nem használhattak számológépet illetve mobiltelefont, kizárólag vonalzókkal, körzővel és tollal dolgozhattak. A verseny eredményét várhatóan az ünnepek utáni héten hirdetik ki, az első négy helyezettet pedig díjjal jutalmazzák.

A feladatlapok kiosztása uátn 90 percen át dolgoztak a diákok

Kaszás-Tóth Eszter, az iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy a szervezők célja nem a tagiskolák közötti versenyhelyzet megteremtése volt, hanem a matematikai képességeikben tehetséges tanulók felkutatása.

A résztvevők közül senki nem jár matematikatagozatra, illetve nem tanulja kiemelt óraszámban a matematikát, így minden diák egyenlő eséllyel indul, és csak a saját tudásában bízhat. Kaszás-Tóth Eszter fontosnak tartja, hogy a gyerekek szeressék a tantárgyat és élvezettel tekintsenek még a kihívást jelentő, furfangosabb feladatokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában