magasépítő technikusok

2018.03.30. 13:00

Két csodálatos nap volt Győrben

Április 12-13-án Győrben jártunk, de nem kirándulni. Iskolánkból 4-en (Hartyányi Gergő, Polyák Anikó Virág, Páble Gergő Róbert, Torma Rebeka) továbbjutottunk az SZKTV középdöntőjébe, a magasépítő technikus szakmában.

Torma Rebeka, Hild szakközépiskola

Polyák Anikó Virág, Torma Rebeka, Hartyányi Gergő és Páble Gergő jutott tovább a középdöntőbe Fotó: amatőr

Ez annyit jelent, hogy az ország több mint 200 indulója közül a legjobb 18-ba választottak minket, és ebből a 18-ból bejuthatunk a legjobb 6 versenyző közé, akik majd Pesten mérhetik össze tudásukat. A középdöntőt Győrben rendezték meg, az ottani Hild József Építőipari Szakközépiskolában. Szóban kellett beszámolnunk tudásunkról, majd bemutatni egy prezentáció keretein belül a záródolgozatunkat, ami egy komplett ház engedélyezési tervének elkészítése volt. Emellett a gyakorlatban is meg kellett mutatnunk tudásunkat, ez 3 részből állt: kitűzés, anyagvizsgálat, azaz labor és falaznunk kellett Leier falazóblokkból, közé pedig egy pillér vasalatát és zsaluzását is meg kellett oldanunk. Sajnos a legjobb 6-ba nem sikerült bekerülnünk. De ettől függően mindannyian elmondhatjuk, hogy ebből a versenyből csak tanulni lehetett és tapasztalatot nyerni.

Polyák Anikó Virág, Torma Rebeka, Hartyányi Gergő és Páble Gergő jutott tovább a középdöntőbe
Fotó: amatőr

Persze így, hogy eddig eljutottunk egyes vizsgarészek alól felmentést kapunk majd, ami nagyban megkönnyíti a májusi technikus vizsgára való felkészülésünket. Nagyon sokat köszönhetünk a felkészítő tanárainknak, akik végig támogattak és segítettek minket a felkészülésnél. A verseny után, volt egy kis szabadidőnk is, amikor felfedezhettük magunknak egy kicsit Győrt, és lazulhattunk egyet a két nap között. Így lehetőségünk volt benézni volt tanárunkhoz is, a paksi atomerőmű országjáró kamionjára. Számomra ez egy nagy élményt jelentett, hiszen ez nem egy mindennapi verseny volt, és nem is fordul elő sokszor egy diák életében, hogy ilyen versenyre mehessen. De úgy gondolom, megérte a sok belefektetett óra és tanulás, amivel csakis én lettem tudásgazdagabb. Öröm volt az iskolámat képviselni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában