Az országos döntőben

2018.03.20. 07:30

Összesen hét dunaújvárosi diák a Szakma Sztár finisében

A Dunaferrből hat, a Lorántffyból egy tanuló vívta ki, hogy az ország legjobbjaival mérkőzhessen meg szakmájában.

Balla Tibor

Dienes Dominik, Kiss Benjámin Béla, Medveczki Gyula, Farádi Patrik Zoltán, Mérges Balázs, Iván Bence és felkészítőik Fotó: Dénes János

Az alábbi szakképesítésben tanuló versenyzők jutottak be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny országos döntőjébe: Damásdi Szandra, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma fodrásztanulója.

A DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája hat tanulója 4 szakmában jutott a Szakma Sztár fantázianevet viselő verseny országos döntőjébe: Die-nes Dominik, Kiss Benjámin Béla és Medveczki Gyula épület- és szerkezetlakatos tanulók (országosan 6 fő került a döntőbe), Farádi Patrik Zoltán hegesztő (6 fő), Mérges Balázs ipari gépész (5 fő), Iván Bence karosszérialakatos (10 fő).

Dienes Dominik, Kiss Benjámin Béla, Medveczki Gyula, Farádi Patrik Zoltán, Mérges Balázs, Iván Bence
és felkészítőik Fotó: Dénes János

Az ipari szakmákban a döntőn a versenyzők egy minden nap használatos, az iparban is megtalálható berendezésen hiba-meghatározást végeznek, a szükséges javítási, karbantartási feladatot végzik el. Ha kell, alkatrészt cserélnek.

A szerelési tevékenység mellett gépalkatrészen összetett méret-, alak-, helyzetellen-őrzést végeznek. Egy adott munkadarab roncsolásos és roncsolásmentes anyagvizsgálatát hajtják végre. A kapott értékeket kielemezik, anyagi jellemzőket határoznak meg. A gyakorlati feladathoz tartozóan elsősegélynyújtási és újraélesztési tevékenységet is végeznek. A szóbeli feladat megoldására a gyakorlattal egy időben kerül sor és felkészülési idő nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában