három nap szórakozás

2018.03.27. 14:00

Gálaműsorral indult az iskolai napok programsorozat a Lóriban

A szokásos tavaszi rendezvénysorozat ezúttal is gálaműsorral kezdődött. A program segít a diákoknak abban, hogy a különböző műfajú produkciókon keresztül megmutathassák tehetségüket társaiknak és a meghívott vendégeknek.

Tóth Alexandra

Orsós Cintia erre az alkalomra készült koreográfiáját adják elő a lányok Fotók: Hankusz Kálmán/DH

A lorántffys diákok sokoldalúak, nyitottak a kulturális művelődés valamennyi műfajára. Több fellépőről tudhattuk meg, hogy egyéb művészeti képzés növendéke is. A rövid műsor során hallhattunk énekes produkciókat, szavalatot (ráadásul kortárs költők művei­ből), láthattuk irodalmi törzsanyag részét képező novella modernebb keretbe foglalt színpadi változatát és táncos koreográfiákat.

Orsós Cintia erre az alkalomra készült koreográfiáját adják elő a lányok
Fotók: Hankusz Kálmán/DH

A gálaműsor vendégei között köszönthették az iskola nyugdíjazott pedagógusait is, akik mindig örömmel vesznek részt az eseményen.

A rendezvénysorozat második napján a környék múzeumaiba látogatnak el a diákok. A dunaújvárosi múzeumokon túl sor kerül a paksi atomerőmű megtekintésére, Budapesten pedig a többi között a Terror Házába, a Hadtörténeti Intézet és Múzeumba, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltárba vagy a Csokoládé Múzeumba szerveznek kirándulásokat az iskola pedagógusai.

A csinovnyik halálának színpadi változata

A Lorántffy-napok fináléjában a diákigazgató nyitja meg a már kizárólag csak a szórakozásról szóló napot, ahol különböző programokon, játékos és sportvetélkedőkön mérettethetik meg magukat az osztályok. Ez a három nap az utolsó lehetőség az önfeledt szórakozásra, hiszen a tavaszi szünet után kezdődik a próba-­kompetenciafelmérések, kis érettségik, kis szakmai vizsgák időszaka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában