Óriási siker volt a vetélkedő

2018.03.08. 11:30

Beiskolázás előtti versenyt rendezett a Vasvári

Leendő tanulóinak és az ő szüleiknek rendezett csapatversenyt a Vasvári Pál Általános Iskola.

Pekarek János

A Vasvári iskola beiskolázási programja november óta tart. Tegnap este ennek – az iskolát, pedagógusait és módszereiket bemutató sorozatnak – az utolsó felvonásához érkeztek: az ovis–szülő versenyhez!

A sporttagozatos iskola után érdeklődő gyerekek és szüleik ugyanis közösen mérhették össze fittségüket és felkészültségüket a Vasvári tornatermében, tudtuk meg Kovács Erzsébet igazgatótól.

Ovis-szülő versenyt rendeztek a leendő elsősöknek a Vasváriban   Fotó: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

Különböző sorversenyekkel és ügyességi feladatokkal kellett megbirkózniuk, mégpedig úgy, hogy gyerekek és szüleik egy-egy csapatot alkotva néztek szembe a kihívásokkal. A szülőknek is túl kellett lépniük az elfogult drukkerek szerepén, a mindenhez értő tanácsadó helyzetén, és a tornaterem parkettjén bizonyíthatták rátermettségüket. A verseny természetesen óriási sikert aratott. Az óvodások a beiskolázási program eddigi állomásain megismerték a Vasvári épületét, felszereléseit, részt vettek sportfelméréseken, továbbá a szülők beszélgethettek a tanítókkal, kiválasztva a számukra legrokonszenvesebb osztályt és pedagógust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában