Vizsgálat ismeretségi alapon

2018.02.07. 08:00

Sokan keresték fel az ingyenes látás- és hallásvizsgálatot a Római körúton

Nem szabad magukra hagyni az egyedülálló nyugdíjasokat.

Pekarek János

Nagy vonzereje volt a tegnapi ingyenes szemészeti vizsgálatoknak Fotó: ZsE

Ingyenes hallás- és látásvizs­gálatot szervezett kedden a dunaújvárosi Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Egyesület a Római körút 36/b. szám alatti Civil Házban, nem csak az egyesület tagjai részére.

Éltek is az alkalommal sokan, környékbeliek és távolabb lakók is. Elvégre az egészség általában is nagyon fontos, de egy nyugdíjasnak talán mindennél fontosabb, hogy minél kevesebb panasszal teljenek az évek.

Bakos Rozália ebből a szempontból nem panaszkodhat. A pentelei Búzavirág dalkör tagja – ily módon az aranydarusok régi ismerőse, sőt barátja (hiszen a két egyesület régóta együttműködik) – ugyan már régóta szemüveges, de most csak azért látogatott el a rendelésre, hogy felülvizsgáltassa látását, hallását, nem pedig újabb szemüveget íratni jött. Nem is túl messziről, csak a Köztársaság utcából. Igaz, amikor arról kérdezem, hogy hol van otthon, akkor felcsillanó szemmel a szerbiai Temerint említi: élete első ötvennyolc évét ott töltötte, „haza” máig oda megy.

Nagy vonzereje volt a tegnapi ingyenes szemészeti vizsgálatoknak
Fotó: ZsE

Sumicz Józsefné Ilona, akivel még a vasműből ismerjük egymást (néhai férje kedves munkatársam volt, ő maga a szomszédos radiátorüzemben dolgozott) kifejezetten a szemészeti rendelés kedvéért jött a Római körútra a Lajos király körútról. Nagyon örül, hogy nem kellett sokat várnia, alig fél órát, s azt az időt is klubtársai közt tölthette el. Régóta szemüveges, de a biztonság, önmaga megnyugtatása kedvéért eljött egy kontrollra.

Ez a megnyugvás volt az, ami végső soron ennek az ingyenes napnak, a délelőtt tíztől este ötig tartó szűrővizsgálatnak a megszervezésére sarkallta az Aranydaru egyesület elnökét, Sümegi Lajost. A nyugdíjas mozdonyvezető szerint nem szabad magukra hagyni a nyugdíjasokat, minél többször ki kell mozdítani őket otthonról, eseményekkel, rendezvényekkel, mint például az ilyen ingyenes vizsgálatokkal. Amit nem valamiféle üzleti kapcsolat révén, hanem a puszta ismeretséget kihasználva sikerült megszervezni a szakemberekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában