utinform

2018.02.27. 12:50

Havazás és extrém hideg! Vigyázzunk az utakon! (frissítve)

Bevált időjósok előrejelzése. A kedd havazással, széllel, és -10 fok körüli hőmérséklettel indult. Az úton lévőknek is sem árt figyelni, ugyanis jelenleg is hóátfúvások vannak, amik nehezíthetik a közlekedést.

Morva Dávid

Ahogyan arról hétfői időjárást bemutató cikkünkben írtuk, kedden hóátfúvás és havazás várható Dunaújvárosban valamint a térségben. Nos a jóslat bevált, emiatt az úton lévőknek nem árt figyelni, míg akik elindulnak készüljenek fel a nem éppen sofőrbarát körülményekre.

A dunaújvárosi utak állapota (Kossuth utca)

Vidéken

Adony, Kulcs valamint Rácalmás térségében az úttest – bár hókásás – járható. A folyamatos havazás azonban megnehezíti a közlekedést, rontja a látási viszonyokat, emiatt fokozott figyelemmel közlekedjenek. Rácalmás és Dunaújvárosi között a szél tisztára takarította az utat, viszont a hóátfúvások ezen a szakaszon a legintenzívebbek. Csak óvatosan.

A dunaújvárosi utak állapota (Vasmű út)

Dunaújváros

A városon belül folyamatosan dolgoznak a DVG Zrt. hókotrói, emiatt a forgalom lassul ugyan, de legalább az utak tiszták, legyenek türelmesek. A hóátfúvás a városon belül az épületeknek köszönhetően egyelőre nem számottevő. A havazás azonban a városban is folyamatos

Háttérben a Dózsa Mozicentrum, előtte a Vasmű út

Közlekedés

A tömegközlekedéssel kapcsolatban nem érkezett jelentés a buszok, vagy a vonatok késéséről.

Segítsük egymást, írjon nekünk Ön is, ha bármi szokatlant vagy rendkívülit tapasztal az időjárással, közlekedéssel kapcsolatban. Információit várjuk a [email protected] címre.

Lejáró a Duna-partra fotók: Morva Dávid

16.05

Kis pelyhekben újra szállingózik a hó. Balesetről egyelőre semmi információnk.

15.15

Egyelőre elállt a havazás, kisütött a nap és mérséklődött a szél. Információink szerint az utak jól járhatóak, de helyenként előfordul kisebb latyak, hókása.

12.45 – A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményt adott ki. Ugyanis ma reggel illetve délelőtt három baleset történt a havazás miatt a megye területén. Egy ember életét vesztette két személygépkocsi karamboljában február 27-én, kedden reggel az 1-es főúton Bicskénél. Zámolyon egy autó betonoszlopnak ütközött, amely kettétörött. Móron egy személygépkocsi borult az árokba. A téli időjárás miatt a közlekedésben csúszós, jeges utakra, csökkent látótávolságra kell készülni. Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról.

Előfordulhat, hogy napközben az előre jelzetthez képest jelentősen változik az időjárás, ezért mielőtt hazaindulnánk a munkából, tájékozódjunk az aktuális időjárásról és az utak állapotáról.

Az otthonunk és lakókörnyezetünk közelében rendszeresen takarítsuk el a lehullott havat és gondoskodjunk a jégmentesítésről.

Aki bajbajutott járművet lát, vagy segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. A téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit!

Használják a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t! Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

12.00 – Dunaújvárosban még mindig havazik, ahogy az a fenti képeken, illetve az alábbi videókon látszik

9:30 – Helyzetjelentés: Dunaújváros területén még mindig esik a hó. A szél valamelyest alább hagyott, a DVG Zrt. gépei, munkásai folyamatosan dolgoznak.

9:00 – Szintén olvasói információ. Dunaújváros és Dunavecse között az út járható de nincs takarítva nagyon csúszik. Vigyázzanak az arra közlekedők!

8:20 – Olvasóink írták, hogy Dunaújvárosból, Mezőfalva, valamint Paks irányába is nehezen járhatóak az utak. Vezessenek óvatosan!

8:00 - A Magyar Közút arra kéri a teherautóval közlekedőket, hogy a hófúvásban érintett mellékutakon lehetőség szerint egyelőre ne induljanak útnak. Közleményükben azt írják a Dunántúlon több száz munkagéppel dolgoznak a hófúvások okozta hóakadályok megszüntetésén, ennek ellenére 100-nál is több olyan útszakasz van az érintett megyékben, főleg a mellékutakon, ahol a viharos szél miatt csak nehezen járhatóak az utak, főleg nehéz gépjárművekkel a beszűkült útkeresztmetszet miatt. A korlátozás jelenleg Vas megyében 3, Győr-Moson-Sopron megyében szintén 3, míg Zalában 1 szakaszon van érvényben teljes útzár hófúvás miatt, de hogy elkerüljük a további jelentős korlátozásokat és azt, hogy elzárt települések alakuljanak ki

7:20 – A különböző közösségi oldalak helyzetjelentése szerint Nagyvenyim Dunaújváros között nincs eltakarítva az út, csúszik. Az arra közlekedők, figyeljenek.

6:39 - Az utinform.hu jelentése szerint Dunaújvárosban a 6-os út 69-es kilométerénél kisebb baleset történt. A rendelkezésre álló információk alapján két autó ütközött. Emiatt a menetirány szerinti jobb oldalon torlódás alakulhat ki. Amint bővebb információval rendelkezünk természetesen tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában