25 éve írtuk

2018.02.06. 11:00

Látványos fejlesztések lesznek az autójavító szerviznél

Megalakult a Finompapírgyár Kft. Beszáll az önkormányzat az Autójavító Kisvállalatba. Sikeres vállalkozói tanfolyam a népfőiskolán. Kiállítás Egresi Zsuzsa műveiből.

Pekarek János

Forrás: Fortepan

Amikor a Finompapírgyár Kft. alakuló munkásgyűlésén, január elején Bozsits Béla ügyvezető a tervekről beszélt, még csak remélni lehetett, hogy az elképzeléseket valóra is tudják váltani. Az akkor a Dunapack állományában lévő (és a fehér vonalra átirányított) dolgozók többsége ugyanis nem akart szerződést kötni a kft.-vel. Február másodika volt a szerződések megkötésének utolsó határideje. Az eredmény: 17 dolgozó nem írta alá a papírt, így 495 fővel dolgozik a Finompapírgyár Kft.

A téli szezonhoz képest is bőven van munkája az Autójavító Kisvállalatnak, ami tavaly július eleje óta egyszemélyes kft.-ként működik. Az eddigi egyetlen tulajdonoshoz, az Állami Vagyonügynökséghez hamarosan betársul a város önkormányzata is, 33,3 százalékban. Ezután kezdődhetnek a látványosabb munkák, a fejlesztések. Az előtervek már elkészültek, s a Béke téri cég területén a Porsche Hungária Škoda márkaszervize kap helyet. Egy teljesen új típusú Škoda gépkocsi, a kereskedelemben még nem kapható Logo forgalmazásával és szervizelésével foglalkoznak majd.

Sikeresen zárult a Dunamenti Regionális Népfőiskola vállalkozói tanfolyama, amelyet a Székesfehérvári Regionális Vállalkozás-fejlesztési Alapítvány finanszírozott. A kurzuson tizennyolc kezdő vállalkozó sajátította el a szükséges ismereteket. Áprilisban újra indul a most már modul rendszerű, kezdő vállalkozók részére szervezett oktatás. Márciusban kétfajta, könyvelői kurzus is kezdődik, a nyolcórás egyszerűsített és a húszórás kettős könyvviteli tanfolyam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában