Megújult a közös önkormányzati hivatal

2018.02.15. 10:00

Partnerségi fórumot működtetnek Alapon

Részt vesz a község a Sárbogárdi járás foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési programjában. A konzorcium vezetője a megyei kormányhivatal, tagja Sárbogárd önkormányzata és az Echo innovációs egyesület.

V. Varga József

Méhes Lajosné polgármester

A 345 millió forint támogatású projekt egyik központi eleme egy olyan partnerségi fórum működtetése, amely meghatározza és monitorozza a helyi foglalkoztatásfejlesztési források felhasználását, célzott programokat dolgoz ki a térség foglalkoztatási helyzetének javítása és munkaerőigényének kielégítése érdekében – mondta el lapunknak Méhes Lajosné polgármester.

A közös önkormányzati hivatal – Alap, Alsószentiván és Sárszentágota – alapi székhelyhivatalának felújítására 29,1 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, amelyhez 1,5 millió forint önerőt tettek hozzá – folytatta a polgármester. A beruházás során megvalósult a külső és a belső nyílászárók cseréje, az akadálymentesítés, a belső szigetelés, a víz- és fűtéskorszerűsítés, a külső vakolás és a lábazatszigetelés. A közös hivatal tetőfelújítására 20 millió forintot biztosított a Belügyminisztérium – a beruházás az idén kezdődött. A felújítás során teljesen megújul a közös polgármesteri hivatal tetőzete.Pályázott az önkormányzat a minibölcsődei férőhelyek kialakításának támogatására is, 10 millió forint értékben – tette hozzá Méhesné.

Méhes Lajosné, Alap polgármestere Fotó: V. Varga József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában