Magyar klubtagokkal

2018.01.13. 14:00

Világot járnak a Friendship Force International követei

A Friendship Force Internationalnek (FFI) nemcsak magyar klubjai, de ettől az évtől az igazgatótanácsának magyar tagja is van.

TS

Az FFI tagjai számára az inka romváros, Machu Picchu is elérhető úti cél Fotó: FFI/Facebook

A létrehozásának 40 éves évfordulóját az elmúlt esztendőben ünneplő FFI sajátos missziót tölt be: emberi/baráti kapcsolatokat épít a világ több mint 60 országában. Az atlantai (Georgia állam, USA) székhelyű szervezet jelenleg 15 ezer aktív tagot számlál a hat kontinensen.

A szervezetnek három magyar klubja működik Budapesten, Pécsen és Székesfehérváron. Az utóbbi város

baráti szövetségének elnökét, Balogh Krisztinát az FFI irányítótestületének legutóbbi, manchesteri ülésén az igazgatótanács tagjává választották. A fehérvári angolnyelv-tanár és mérlegképes könyvelő 2018. január 1-jétől tölti be tisztségét.

Az FFI tagjai számára az inka romváros, Machu Picchu is elérhető úti cél Fotó: FFI/Facebook

Balogh Krisztina az FFI lényegéről és a közösség tagjainak utazási lehetőségeiről lapunknak elmondta, hogy legfontosabb törekvésük lebontani a határokat a különböző országokban élő emberek között, akik otthonaikban látják vendégül más országok klubjainak utazó követeit. Ily módon lehetőség adódik megismerni egymás mindennapi életét, kultúráját, ételeit, látnivalóit és értékeit. Az évek során a fehérvári klub tagjai sok helyen jártak, vendégeskedtek, szinte beutazták a világot. Az általuk felkeresett városok listája rendkívül hosszú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában