Sikerek és fejlesztések

2018.01.19. 07:00

Dunaújváros valóban zászlóshajójává vált a térségnek

A családokat és a gazdasági élet szereplőit érintő kedvező döntések, intézményi sikerek és korszerűsítések, fejlesztések, modernizálás, színpompás civil élet és összefogás jellemezte Dunaújváros elmúlt évét.

KÖRMENDI ERZSÉBET

Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere értékelte a múlt évet Fotó: Ady Géza

A reményeket valóra váltó 2018-as esztendőt kívánt Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere a tegnapi új évi köszöntőjében.

Cserna Gábor nyitó gondolatai között fajsúlyos volt, hogy Dunaújváros nem magányos sziget, hiszen megyei jogú városként nemcsak a helyi, hanem a térség és az ország gazdaságfejlesztésének motorja is kell, hogy legyen! Lakóhelyünk helyzete és vitathatatlan fejlődése hűen tükrözi a magyar Országgyűlés törvényalkotó munkáját, az Orbán-kormány intézkedéseit. A magyar élet szerves része vagyunk lehetőségeinkkel, kilátásainkkal együtt. Ennek tükrében vette sorra az életünkre kedvezően ható tavalyi kormányzati és parlament döntéseket, és beszélt a legfontosabb politikai kérdésekről.

A helyi ügyek áttekintése előtt leszögezte ezúttal is: fejlődésünk, sikereink leképezik a kormány intézkedéseit. Ahogyan korábban is többször fogalmazott a polgármester: előttünk a város, mögöttünk a kormány. Hiszen nem szabad elfelejteni, hogy Dunaújváros talpra állását az adósságkonszolidáció indította el, azóta van lehetősége az önkormányzatnak saját erőből fejleszteni, pályázati források önrészét kigazdálkodni.

Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere értékelte a múlt évet
Fotó: Ady Géza

- A 2017-es évben önkormányzatunk célja az volt, hogy lehetőségeinkhez mérten támogassuk a helyi gazdaság fejlődését, másfelől minőségi életet tudjunk adni azoknak, akik Dunaújvárosban élnek, és azoknak is, akik kötődnek a városhoz, akikkel közösen használjuk a város oktatási, kulturális, egészségügyi vagy éppen sportinfrastruktúráját. Olyan várost, olyan lakókörnyezetet igyekszünk biztosítani Dunaújváros polgárai számára, ahol igaz az amerikai író, Stephen King gondolata: „Az otthonod ott van, ahol valaki szeretné, ha tovább maradnál.” Olyan várost, amelyben az itt élők érzik az önkormányzat gondoskodását – hangsúlyozta Cserna Gábor, aki köszöntetet mondott dr. Dorkota Lajosnak, a MEKH elnökének, a megye és a város díszpolgárának, valamint dr. Galambos Dénesnek, térségünk országgyűlési képviselőjének a tevékenységéért, segítségéért.

A polgármester részletesen felsorolta azokat a városüzemeltetési munkákat, amelyeket a lakók is megtapasztalhattak az elmúlt évben. Minden egyes kulturális, oktatási, egészségügyi és szociális intézményről említést tett, és külön-külön fejezte ki elismerését valamennyinek, illetve szólt az adott területen végbement fejlesztésekről is. A sportélet szintén hangsúlyos része volt a köszöntőnek, ahogyan meghatározóként említette az összefogást, a jótékonysági akciókat azokért, akiknek úgy fordult a sorsuk, hogy segítségre szorultak. A város kenyere akción, a sikeres nagy rendezvényeken túl kiemelten beszélt a városvezető a településen mostanában megvalósult, folyamatban lévő és tervezett beruházásairól.

Az ünnepi eseményen dr. Galambos Dénes mondott köszöntőt

Az évértékelő után dr. Galambos Dénes parlamenti képviselő elmondta: örömmel hallgatta az évértékelést, nagyszerű érzés az eredményekről hallani, amelyekre büszkének kell lenni. Dunaújváros a kiemelkedő közösségén, a jó „csapaton”, a Modern Városok Programon, a TOP-támogatásokon keresztül a térség valódi zászlóshajójaként regnál. Büszke a város és a térség fejlődést szolgáló együttműködésére. Arra kért mindenkit, vigyék a fejlesztések hírét, a hamis illúziókat keltőket pedig utasítsák el, kiállva a közösen elért eredmények mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában