Országos seregszemle

2018.01.04. 18:42

Duatlon, triatlon: Két versenyre is várják az amatőr sportolókat

Már az év elején meghirdette két legfontosabb versenyét a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület, amely mindkét népszerű verseny esetében szintet lépnek. Tervek, remények.

Szabó Szabolcs

Hangulatos, izgalmas versenyekre van kilátás

Fotó: Ady Géza

Bevezetőül némi emlékeztető: az Aquarius Triatlon 2014-ben baráti versengésnek indult, ahol a sportbaráti kapcsolatoknak köszönhetően nemcsak Dunaújvárosból, de a szomszédos városokból is érkezetek indulók. Ez az első, 50 sportolóval megrendezett féltávú triatlonverseny olyan remekül sikerült, hogy a résztvevők, illetve a szervezők eldöntötték, jövőre lesz folytatása az eseménynek. Ekkor ismét kiemelten fontos szempont volt a családias hangulat. A 2015-ös, 2016-os és a 2017-es megmérettetés jóval 200 fölötti versenyzővel a vártnál is sportosabbra sikerült, jól mutatja ezt, hogy a triatlonszakma nagymenőinek száma is évről évre nőtt (a teljesség igénye nélkül néhány kiemelkedő szereplő: Malatinszky Zsófia,Veréb Dávid, Bartos Dávid, Szabó Attila, Boronkay Péter, Kovács István).

Az Aquarius Triatlon versenyről a szaksajtó és a résztvevők visszajelzései alapján is nagyon pozitív összkép alakult ki, így a rendezők 2018. július 1-jén is nekifutnak az Aquarius Triatlon verseny lebonyolításának.

Hangulatos, izgalmas versenyekre van kilátás
Fotós: Ady Géza

- Minden évben szeretnénk fejlődni, sőt, mindkét versenyünk esetében idén már szintet szeretnénk lépni. Ez egyaránt igaz a szervezésre és a rendezvények lebonyolítására. Egyre többen követnek minket, úgy érzem, már van némi respektünk a hazai triatlonsportban, így egyre több élversenyző választja majd a dunaújvárosi helyszínt. Egyeztettünk az önkormányzat vezetésével, amely minden tekintetben támogatja törekvéseinket. A helyi amatőr sportembereket is meg akarjuk szólítani, így most is egyfajta betétfutamként szerepel majd az Aquarius félmaraton. A versenyidőszak nálunk a márciusi duatlonnal kezdődik, amelyre már várjuk a nevezéseket. Örömteli, hogy január elején hirdettük meg mindkét eseményt, és már sokan jelezték, hogy részt kívánnak venni e versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában