Leégett csónakház

2018.01.23. 07:00

A bajban azonnal segítő kezet nyújtott a Dunaferr

A minden értékét elveszített földvári klubnak segítene a kajak-kenu szakosztály

Gallai Péter

f

A dunaföldvári Beszédes József Vízitúra Sportklub csónakháza teljesen leégett, minden értékük, az összes ott tárolt sporteszköz megsemmisült. A bajban egyből sokan segítséget ajánlottak, közte a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya.

A közel negyvenéves múltra visszatekintő egyesület Duna-parti székháza sok ember áldozatos munkája révén szépült és fejlődött az évek során. A gyerekek sportolása mellett igazi közösségi helyként is működött, ahol különböző rendezvényeket is tartottak. Szombatra virradó éjjel azonban tűz ütött ki az épületben, s mire a nagy erőkkel kivonuló tűzoltók eloltották a lángokat, csak üszkös romok maradtak. A csónakház teteje beszakadt, egy felrobbant gázpalack miatt a falak is megsérültek, a hajók, felszerelések pedig mind elégtek, megsemmisültek.

Az egyesület vezetője, Linkáné Belvári Éva azt mondta, újjá fogják építeni a bázist, bízik az emberek, vállalkozók, a dunaföldvári önkormányzat segítségében. Már érkezett is több felajánlás, Pető Zsolt, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának elnöke az elsők között ajánlotta fel segítségét.

- Emberként és a vizes közösség nagy családjának tagjaként megérintett, ami történt. Ami tőlünk telik, minden segítséget megadunk a dunaföldváriaknak, amennyiben ezekre igény tartanak. Tehát jöhetnek hozzánk sportolni Dunaújvárosba. Igény esetén biztosítunk öltözőszekrényeket, előzetes egyeztetés alapján használhatják a konditermet, a tanmedencét, de akár a hajóink egy részét is, amennyiben tavaszig nem oldódik meg a helyzet. Sőt, a saját készletünkből felajánlunk a klubnak jó állapotú, de újabb eszközök beszerzése miatt általunk nem nagyon használt hajókat, lapátokat, mentőmellényeket. Amúgy nem egyedi eset, hogy ilyen formán másokat segítünk eszközökkel. Egyébként a Magyar Kajak Kenu Szövetségnek százötven tagszervezete van, amennyiben csak minden harmadik felajánl valamit a dunaföldváriaknak, máris bőven megoldott a felszerelések pótlása. Hiszek az összefogás erejében és abban, hogy a sok kicsi sokra megy alapon rövid időn belül felépül az új csónakháza a Beszédes József Vízitúra Sportklubnak – fogalmazott Pető Zsolt.

Amennyiben valaki bármilyen módon szeretné segíteni, támogatni az újjáépítést, a 30-914/3877-as telefonszámon jelentkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában