Mozgásszervi rehabilitáció

2018.01.29. 07:00

Az év első tudományos ülését tartották a Szent Pantaleonban

Az elmúlt héten tartották az év első tudományos értekezletét a Szent Pantaleon Kórház auditóriumában.

DH

Az idei év első tudományos ülésén a mozgásszervi rehabilitáció, azon belül az amputált betegek és a műtét utáni mindennapjaik volt a téma. Dr. Máté Ágnes, a Tudományos Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket, megnyitotta a szakmai rendezvényt, valamint felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a Fiatal orvosok pályázatára még várják a pályamunkákat. A bizottság elnöke kérte továbbá, hogy erről a fontos információról értesítsék a saját osztályukon a témában érintett munkatársaikat.

A gyógyító munkára áttérve kórházi tudományos ülésen elsőként dr. Schrobár Hajnalka, a mozgásszervi rehabilitációs osztály osztályvezető főorvosa Amputáltak rehabilitációja című előadásában röviden összefoglalva elmondta az amputációk okait, következményeit, majd felkérte Csollák-Farkas Zoltán ortopédiai műszerészt, hogy tartsa meg előadását.

A Korszerű ellátási lehetőségek az egyedi ortetika és protetika területén című előadásban elmondta és szemléltette a lábprotézisek legújabb fejlesztéseit. Előadására elkísérte két, lábprotézist használó kezeltje, akik segítségével szemléltette a protézisek mindennapi használatát. Az interaktív előadás közben és végén a résztvevők választ kaptak a feltett kérdéseikre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában