ne legyen probléma

2017.12.12. 09:00

A Technikumiak már tudják! Fórum a bűnmegelőzésről és a segélyhívásról

A segélyhívószámok helyes használatáról és a bűnmegelőzés fontosságáról rendeztek fórumot hétfőn a Technikumban az Esze Tamás az utcában.

Szabó Szabolcs

bûnmegelõzõ fórum Fotó: Zsedrovits Enikõ

- Fontos, hogy a polgárok átlássák, milyen eszközökhöz fordulhatnak, ha gondjuk, problémájuk akad. A Technikum városrészben is akadtak olyan gócpontok, amelyek miatt több bejelentés érkezett a rendőrséghez, és én is számos jelzést kaptam fogadóóráimon.

Éppen ezért is gondoltam úgy, hogy főként az ünnepi időszak kezdetén is lehet létjogosultsága egy bűnmegelőzési fórumnak – mondta el lapunknak az érintett választókerület képviselője és egyben a programszervező Iván László, aki hozzátette:

- A helyi rendőrkapitányság is támogatta a kezdeményezést, a körzeti megbízott, Király Balázs főtörzsőrmester pedig vállalta, hogy megtartja a fórumot, valamint azt is, hogy lehetőség szerint minden képviselői fogadóórán részt vesz, így összehangoltabban tudjuk majd kezelni a felmerülő problémákat.

Hasznos információkhoz juthattak a fórum résztvevői Fotó: Zsedrovits Enikő

Király Balázs körzeti megbízott előadása első felében a segélyhívószámok helyes használatáról beszélt, mint kifejtette, első hallásra talán furcsának tűnhet mindez, ám nem az. A statisztikákból ugyanis kiolvasható, hogy a polgárok nem megfelelően tárcsázzák e segélyhívó számokat, az utóbbi években több millió téves, illetve nem használható futott be a központba. Ez még magában nem jelentene gondot, ám mindez komoly erőforrásokat köt le a tényleges beavatkozást igénylő esetek rovására. Az előadás második részében Király Balázs a gyakorlati bűnmegelőzésről beszélt. Így ünnepek közeledtével ismét próbálkozhatnak csalók, de érdemes figyelemmel lenni a karácsonyi bevásárláskor is, hiszen ilyenkor megszaporodnak a vagyon elleni bűncselekmények, amelyek körültekintéssel megelőzhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában