Móricz: harmadik hely a döntőn

2017.12.20. 13:00

Egyáltalán nem volt véletlen a siker: már tavaly is negyedikek lettek

Harmadik lett a Móricz iskola 8.b osztályából alakult „Pajkos szavak” csapata a Bolyai anyanyelvi versenyen.

Pekarek János

Balról: Szabó Sára, Komlósi Gréta, Murányi Lili és Steiner Gréta Fotó: Zsedrovits Enikő

Már írtunk arról, hogy a Móricz Zsigmond Általános Iskolából több csapat is bejutott a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjébe, amelyet december 9-én rendeztek meg Budapesten.

Örömmel jelenthetjük, hogy (miközben két másik csapat is szép sikert ért a döntőn, a második tízben helyet szerezve), az iskola 8.b osztályának tagjaiból alakult, négyfős „Pajkos szavak” elnevezésű csapat évfolyamában a 3. helyezést érte el!

Gratulálunk!

Annál is inkább, mivel ez nem egy véletlen siker volt. Hiszen ez a csapat, amelynek tagjai Komlósi Gréta, Szabó Sára, Steiner Gréta és Murányi Lili, felkészítő tanáruk pedig Antaliné Miss Lilla, már tavaly is ott volt a döntőben, és a megérdemelt 4. helyet szerezte meg!

A helyezések értékeléséhez elegendő annyit mondanunk, hogy idén ebben a versenyben az ország iskoláiból harmincezer csapat indult, természetesen több korosztályban és persze több fordulóban. Hát ha még azt is hozzátesszük, hogy ez a tanulmányi verseny cseppet sem könnyű és egyszerű!

Balról: Szabó Sára, Komlósi Gréta, Murányi Lili és Steiner Gréta Fotó: Zsedrovits Enikő

A fővárosi Fillér utcai általános iskolában teljesített írásbeli feladatok például a sokat gyakorolt és készült móriczos nyolcadikosoknak könnyűnek tűntek – de csak a híres Baár-Madas gimnáziumban lefolytatott szóbeli vetélkedő kérdéseihez képest! Akadt a feladatok között nyelvhelyességi, helyesírási teszt, műismeret, fogalmazás, irodalmi kérdések, és a versenyző csapatoknak vinniük kellett egy saját maguk által írott kis színdarabot is, amelyet ott, a helyszínen adtak elő.

Ám földijeink nem rettentek meg a kihívásoktól: elég annyit mondanunk, hogy fohászt intéztek a verseny névadójához, Bolyaihoz – s ez az Odüsszeusz invokációja volt, átírva...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában