megidézték a régieket

2017.12.21. 12:00

Hagyományos népi énekkel, tánccal ünnepeltek Dunaföldváron

A harmadik gyertya meggyújtását hangulatos műsor követte vasárnap a Földvári advent díszkútnál tartott utolsó rendezvényén.

L. Mészáros Irma

A Magyar László Gimnázium diákjainak szép énekei töltötték be a teret Fotó: Németh Zsolt

A Beszédes József Általános Iskola alsósainak kedves produkciója után a Magyar László Gimnázium diákjainak szép énekei töltötték be a teret. Az őket követő Ördögszekér Táncegyesület táncosai kucsmás, berliner kendős viseletükkel, hagyományos népi énekekkel, táncokkal idézték meg eleink régi adventjeit, majd táncba vitték a jelenlévőket is.

A Magyar László Gimnázium diákjainak szép énekei töltötték be a teret
Fotó: Németh Zsolt

Az áldást mondó református lelkésznő, Lenkeiné Teleki Mária – aki ideiglenesen látja el szolgálatát a földvári gyülekezetben, s a város lakóinak most mutatkozott be – az ünnep lelki mélységének fontosságát, az összetartást emelte ki. A vendéglátásról, a forralt borról és teáról ez alkalommal a Szent Rókus Borlovagrend tagjai gondoskodtak. Hétfőn pedig díszbe öltözött a mindenki karácsonyfája is a városháza előtti téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában