fejlesztési és beruházási programok

2017.12.18. 08:30

Parkolók, gyalogutak és a buszöblök is megújulnak Dunaújvárosban

Az utóbbi hetekben több írásunk is foglalkozott a városban zajló fejlesztési és felújítási munkákkal. Képes összegző beszámolónkat olvashatják.

Szabó Szabolcs

Parkolóépítés a Kossuth Lajos utcában – a hét végén is dolgoztak a szakemberek Fotó: Zsedrovits Enikő

A Modern Városok Program és a Zöld város projekt keretében számos fejlesztés zajlik jelenleg is a város több pontján. A Tourinform iroda előtti, teljes egészében megújult parkolót a közelmúltban adták át az autósoknak. A parkoló szomszédságában továbbra is dolgoznak, itt a régi járdaszakaszok kapnak új térkőburkolatot. A felső Duna-parton hamarosan végeznek a közvilágítás kiépítésével.

Parkolóépítés a Kossuth Lajos utcában – a hét végén is dolgoztak a szakemberek
Fotó: Zsedrovits Enikő

A terveknek megfelelően a Városháza tér sétány és az Aratók szobor közötti szakaszon megújulnak a gyalogutak, a Duna felé vezető lépcsők, valamint növénytelepítést is végeznek a kivitelezők. Hétvégén is dolgoztak a szakemberek a Kossuth Lajos utcában, ahol új parkolókat alakítanak ki, javítva a belvárosi parkolási helyzetet.

Új térkőburkolatot kapott a Tourinform iroda a Kortárs Művészeti Intézet felé vezető járdaszakasz Fotó: ZsE

A tervek szerint hamarosan végeznek a Papírgyári úton épülő új járdaszakasszal, valamint több, a városban található buszöböl felújítási munkálatai is lezárulnak idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában