verseny

2017.12.01. 07:30

Földvári győzelem a klímariadó versenyén

A Magyar László Gimnázium csapata nyerte a Klímariadó Tolna megyében elnevezésű környezetvédelmi vetélkedőt, amelyet Tolna megye önkormányzata, a Zöldtárs Alapítvány és az I. Béla Gimnázium szervezett Szekszárdon.

L. Mészáros Irma

A klímariadó verseny győztesei Fotó: LMI

A verseny célja, hogy az általános iskolák hetedik-nyolcadik osztályos diákjai, valamint a középiskolások ismereteket szerezzenek az éghajlatváltozásról és az ahhoz való alkalmazkodás lehetőségeiről. A kétfordulós vetélkedőn három-három tagú csapatok vehettek részt. Az írásbeli elődöntő után a második fordulóba jutva három iskola csapata mérte össze tudását. A november 22-én Szekszárdon tartott döntőben a diákok prezentációt tartottak saját településük és a klímaváltozás kapcsolatáról, következményeiről és a megoldási lehetőségekről.

A klímariadó verseny győztesei
Fotó: LMI

Ezt sokszínű feladatok követték: az előre megadott cikkek, filmrészletek alapján volt teszt, villámkérdés, képfelismerés, valamint laborgyakorlat is, amelyben talajszennyeződéssel kapcsolatos vizsgálatot kellett a fiataloknak elvégezniük.

A dunaföldvári gimnazisták csapata, Krisztián Kamilla, Pálfi Anna és Tóth Zsófia, akiket Horváth Balázs biológia-földrajz szakos tanár készített fel a megmérettetésre, nagyszerű tudással és versenyzéssel legyőzte a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és a szekszárdi Garay János Gimnázium csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában