Ajándék Horvátországból

2017.11.12. 15:15

A Szilágyi iskola szakköröseit támogatták a könyvekkel

Horvát nyelvű tankönyveket és ajándékkönyveket kaptak a Szilágyi iskola idegen nyelvi szakkörösei.

DH

A Szilágyi tagiskola horvát nyelvi szakkörösei egy foglalkozáson Fotó: Szilágyi iskola

Horvátország budapesti nagykövete, dr. Gordan Grlić Radman ez év februárjában járt Dunaújvárosban (ahogyan akkor be is számoltunk róla lapunkban), s a többi között a Szilágyi iskolában működő szerb-horvát szakkör munkáját is nagyra értékelte. Annyira tetszett neki mindaz, amit látott, hogy megígérte, mindenben segíti a csoportot. Horvátország minden évben egy pályázat segítségével támogatja a határon túli horvát önkormányzatokat, egyesületeket.

A Szilágyi tagiskola horvát nyelvi szakkörösei egy foglalkozáson
Fotó: Szilágyi iskola

A Határon Túli Horvátok Országos Hivatalának, valamint Horvátország magyarországi nagykövetének határozata alapján, a Szilágyi iskola szakköre a Dunaújvárosi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat által 3200 kuna támogatásban részesült, ez hozzávetőlegesen 130 ezer forintot jelent. Farkas Márta tagintézmény-vezető, a csoport vezetője elmondta, hogy nagyon örülnek a támogatásnak. Ebben a tanévben 3 csoportban folyik a munka, 25 tanuló iratkozott be szakkörre. A támogatásból horvát tankönyveket és ajándékkönyveket tudtak vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában