Újra ételt osztottak a Hit aktivistái

2017.11.11. 17:00

A költségeket a gyülekezet tagjai vállalták

Háromszáz adag rizseshús volt a menü a Városháza téren pénteken délután három órától. 

Pekarek János

Egy óra alatt fogyott el a háromszáz adag a főtéren Fotó: Zsedrovits Enikõ

A már megszokott helyszínen, a Városháza téren osztottak egy-egy tál meleg ételt a Hit Gyülekezet szeretetszolgálatának aktivistái pénteken délután három órától. Ahogyan Kochán Istvántól, a gyülekezet szeretetszolgálatának dunaújvárosi munkatársától megtudtuk, ez alkalommal háromszáz adag rizseshús volt a menü. Ezt a főtéren felállított asztaloknál, padokon ülve lehetett elfogyasztani. A költségeket a gyülekezet tagjainak adományaiból finanszírozták, az ételek elkészítésében ismét Szabó Anna helyi vállalkozó működött közre, a kiosztásban Hit-önkéntesek dolgoztak.

Egy óra alatt fogyott el a háromszáz adag a főtéren
Fotó: Zsedrovits Enikõ

A háromszáz adag rizseshús mintegy hatvan perc alatt fogyott el. Kochán István elmondta azt is, hogy már dolgoznak a következő ingyenes ételosztás megszervezésén. Terveik szerint valamikor decemberben kerül majd erre sor: a pontos időpontról még egyeztetnek az önkormányzattal, annak érdekében, hogy az akció ne ütközzön más, karácsony közeledtével szervezett városi rendezvénnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában