Pecsét István haza készül Kínából

2017.11.20. 17:25

Karácsonyra újra itthon, szerettei körében lehet

István a Facebookon azt írja, hogy a múlt héten ünnepelte második születésnapja harmadik évfordulóját még Kínában, amely még 2014. november 16-án íródott a sikeres májtranszplantáció követően a budapesti Semmelweis Transzplantációs Klinikán.

Várkonyi Zsolt

Az azóta eltelt három évben többször gondolt arra a „névtelen hősre”, akinek azon estétől fogva az életét köszönheti. Ezért ez a születésnap számára egy megemlékezés is egyben, vagyis ez az egy nap nem másról, csakis erről a névtelen hősről szól, amely az Ő tiszteletére van megtartva, nem felejtve.

A képeken látható torta-vegán szendvicsben lévő rózsaszín gyertya is a „névtelen hősnek” világított az éjszakában. A cukor nélküli többszintes ízélményért – elmondása szerint egy kint élő honfitársának, Zsófinak tartozik köszönettel, aki a szendvicsen túl a most megélt harmadik születésnapja hőse is.

Ugyanis, amikor október 23-án kimondta az orvos, hogy István tünetmentes, nincsen a ráknak nyoma a szervezetében az Zsófinak is köszönhető, hiszen Ő volt a vérdonorja az immunoterápia során. A leadott vérének köszönhetően kaphatta meg István az infúziós kezeléseket, amelynek köszönhetően fehérvérsejtei legyőzték a rákos sejteket. Egy hosszú három éves harc után kimondadhatott, hogy igen, győzött. Győztünk! És még egy jó hír. Istvánnak megvan már a repülőjegye – milyen jó is leírni –, hazafelé. Karácsonyra újra itthon, szerettei körében lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában