oktatásszervezés

2017.11.14. 11:30

Harmadik évadát kezdte meg a Hasit

A Dunaújvárosi Egyetemen november 13. és 17. között ismét megrendezik a Tudományos Hét elnevezésű programsorozatot. A rendezvény célja a szakma és a publikum tudományos ismereteinek elmélyítése, az alkalmazott tudományok népszerűsítése.

BALLA TIBOR

Elkezdődött tegnap a Tudományos Hét 2017 rendezvénysorozata a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói lemorzsolódás a felsőoktatásban – Újszerű oktatásszervezési megoldások és oktatás-módszertani megközelítések a hallgatói sikeresség támogatására címet viselő nyitókonferenciával Fotó: Zsedrovits Enikõ

A hét programja tegnap a Hallgatói lemorzsolódás a felsőoktatásban – Újszerű oktatásszervezési megoldások és oktatás-módszertani megközelítések a hallgatói sikeresség támogatására (Hasit) című nyitókonferenciával indult. Ezt sajtótájékoztatón jelentették be.

Dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes, a Hasit szakmai vezetője elmondta, a projekt még 2012-ben indult el a Dunaújvárosi Főiskolán, azzal a céllal, hogy csökkentsék a hallgatók lemorzsolódását, és támogassák hallgatóikat abban, hogy sikeresen teljesítsék felsőoktatási tanulmányaikat.

A Hasit jelenlegi szakasza ez év nyarán kezdődött, és 2018. május végéig tart. Ennek a szakasznak a legfontosabb feladata lesz, hogy támogassák a Hasit bevezetését négy együttműködő felsőoktatási intézményben. Emellett azt tervezik, hogy folytatják a roadshow-t, és további intézményeket is meglátogatnak és nyitni szeretnének a határon túli felsőoktatási intézmények felé is. A Hasit ebben a fázisban is új elemekkel bővül. Nagy hangsúlyt fektetnek a belső és a külső PR erősítésére. A tanév végén tervezik egy Hasit-díj kiosztását a legjobban teljesítő oktatónak. Versenyt hirdetnek az Avatar játékterében online játék fejlesztésére, és bekapcsolják a külföldi hallgatóinkat is.

Duráczky Bálint, a HÖOK kutatásért felelős szakmai vezetője Fotó: Zsedrovits Enikõ

Dr. Szabó Csilla Marianna, a Tanárképző Központ főigazgatója, a Hasit projektmenedzsere ismertette a konferencia programját. A köszöntőt dr. András István rektor, a Hasit projekt szakmai vezetője mondta. Előadást tartott Duráczky Bálint, a HÖOK kutatásért felelős szakmai vezetője, Csillik Olga, dr. Daruka Magdolna és dr. Sass Judit, a Corvinus Egyetem oktatói, Marunák Mária, az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ Tanulásmódszertani trénere, dr. Balázs László, a DUE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének vezetője, és Verasztó Sándor, a DUE rendszermérnöke, a Hasit-Avatar program fejlesztője.

Elkezdődött tegnap a Tudományos Hét 2017 rendezvénysorozata a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói lemorzsolódás a felsőoktatásban – Újszerű oktatásszervezési megoldások és oktatás-módszertani megközelítések a hallgatói sikeresség támogatására címet viselő nyitókonferenciával
Fotó: Zsedrovits Enikõ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában