temetőjárás

2017.11.03. 12:00

Holtainkhoz megyünk, saját lelki békénket megteremteni

Mindenszentek és a halottak napja az elhunytakra való emlékezés időszaka. Ilyenkor mindenki igyekszik kilátogatni elhunyt szerettei nyughelyéhez.

Balla Tibor

A napsütéses idő különleges hangulatot adott a dunaújvárosi temetőnek Fotó: Ady Géza

Fotó: archívum

Idén is jelentős forgalom mutatkozott ezen a két napon a temető környékén. A példás forgalomszervezésnek és az idén először a látogatók szolgálatába állított kisvonatnak köszönhetően különösebb zökkenő nélkül lezajlott a két nap látogatódömpingje a temetőnél.

Bár megoszlottak a vélemények róla, sokaknak jelentett nagy segítséget a kisvonat Fotó: Ady Géza

Az üzemeltető, Kegyelet Bt. dolgozói számára komoly pluszterhet jelentett a vasárnapi szélvihar, amely közel egy hónapos előkészítő munkájukat tette semmivé. Sokan bosszankodhattak a szél által elfújt selyemvirágok, műanyag mécsestartók miatt, de az emlékezés két napját már a kegyelet áhítata jellemezte.Pozitív hírrel kopogtatott szerkesztőségünk ajtaján Tóth Ferencné olvasónk. Háláját és köszönetét szerette volna kifejezni a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. vezetőjének, Palkovics Katalinnak és a dolgozóknak.

A napsütéses idő különleges hangulatot adott a dunaújvárosi temetőnek
Fotó: Ady Géza

Ugyanis olvasónk férje síremlékére dőlt rá a vasárnapi viharban a fa, megrongálva a sírkövet. Amikor tudomást szerzett róla, kétségbe esett, hogy a halottak napja előtt pár nappal történt szerencsétlenség rányomja majd a bélyegét az emléknapra. Elmondta, álmodni sem merte volna, hogy mindenszentekre már eredeti állapotában láthatja a sírt.

A vihar megrongálta a sírt, de a temető fenntartója gyorsan kijavította

A Kegyelet Bt. munkatársai, miután felhívták, hogy kijavíthatják-e a sérülést, már addigra elkészültek a javításokkal, mire kiment volna felmérni a kárt. Lapunkon keresztül is köszönetet szeretne mondani a gyorsaságért, a minőségért és lelki megnyugvásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában