Magyar László-napot tartottak

2017.11.13. 09:00

Kettős ünnep volt a dunaföldvári gimnáziumban: névadó és évforduló

Pénteken kettős ünnepet tartottak a dunaföldvári Magyar László Gimnáziumban: névadójuk születésnapját és az iskola 65. évfordulóját ünnepelték.

L. Mészáros Irma

Az ünneplők egy kis csoportja a névadó Magyar László szobránál Fotó: LMI

Az iskolatörténeti kiállítás megnyitása után az osztályok háromfős csapatai műveltségi vetélkedőn mérték össze tudásukat. E vetélkedőn a hetedik-nyolcadik osztályosok között a Beszédes József Általános Iskola diákjai és a bölcskeiek is bizonyíthatták, mennyire ismerik Magyar László életútját és munkásságát, s ráadásul még két témából, Dél-Amerikából és a Felvidékből is készülniük kellett. A feladatok e két terület nemzeti parkjaihoz és a felvidéki várak történetéhez, mondáihoz kapcsolódtak, de a fiataloknak a térképeken is jól kellett tájékozódniuk. A 7-8. osztályos korcsoportban hat csapat, a 9-12. évfolyamon tíz csapat versengett egymással. A legjobbak a Magyar László szobránál tartott ünnepségen vehették át a jutalmukat. A versenyt a Magyar László Gimnázium nyolcadikos csapata, Csurai Petra, Stingli József és Szebenyi Naomi, illetve a 11.a osztályt képviselő Joó Barbara, Kovács Krisztina és Pálfi Anna összetételű csapat nyerte.

Az ünneplők egy kis csoportja a névadó Magyar László szobránál
Fotó: LMI

Fehérné Keserű Katalin tagintézmény-vezető ünnepi köszöntőjében megemlékezett a hatvanöt év legfontosabb eseményeiről is: az alapítást követő első évek nehézségeiről, a hagyományok kialakulásáról, az iskolaépület és a létszám növekedéséről, a változásokról. Majd az iskola és a város önkormányzatának, intézményeinek vezetői, valamint a Magyar Lászlóhoz szintén kötődő Öttömös képviselői is koszorút helyeztek el híres Afrika-kutató szobránál.

A névadóhoz méltó volt az a tizenegy érdekes tudományos előadás, amellyel a Magyar László-nap folytatódott, s amelyet aztán hagyományosan tanár-diák focimeccs zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában