Úszógála

2017.10.25. 14:00

Ússz, hogy utolérjelek! Tizenhat csapat, huszonnégy órája

Szombaton ismét rajtkőre áll az országos hírnévvel bíró 24 órás maratoni úszógála a Fabó Éva Sportuszodában.

Szabó Szabolcs

úszógála

Bemelegítés. Mint arról már korábban beszámoltunk, a szervezők kitartó munkájának is köszönhetően az idei, immáron 11. alkalommal jelentkező úszógálán ezúttal 16 csapat szeli majd a habokat a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában. A maratoni úszóünnep egyik fő küldetése, hogy a sikeresen megtett hosszok segítségével jótékonysági forintokat gyűjtsenek a támogatott intézményeknek. Az egyedülálló sportélményt most is programok sokasága színesíti majd.

A profik mellett szorgos amatőrök is tempóznak majd Fotó: Zsedrovits Enikő

A részben kicserélődött, ám továbbra is eltökélt szervezőcsapat lapunkkal közölte, több mint 300 versenyzővel és összesen 16 csapattal várják a rendezvényt. Mint korábban megírtuk, eredetileg úgy tervezték, hogy ez évben ismét Guinness-rekordot döntenek majd, ám erről végül lemondtak, hiszen számos gyermek vesz majd részt a rendezvényen, így nem a rekorddöntés lesz a cél, hanem, hogy minden résztvevő jól teljesítsen. Anno, kereken négy éve 2013 őszén egészen pontosan 27 500 hosszt, 1375 kilométert tempóztak össze az úszógála résztvevői. E rekord túlszárnyalására most nem készülnek a szervezők, ám abban bíznak, hogy október 28-án és 29-én ismét remek hangulatú úszómaratonnak adhat majd otthon a Fabó Éva Sportuszoda. A gála menetrendje nem változik, a megnyitót követően október 28-án 12 órakor csobbannak majd az első úszók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában