Figyelemfelhívás

2017.10.31. 12:13

Fokozott figyelemmel közlekedjünk!

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai figyelemfelkeltő akciót tartottak kedden délelőtt a dunaújvárosi köztemető bejáratánál és a környező parkolókban. A részletekről lapunknak dr. Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője beszélt lapunknak.

Szabó Szabolcs

- Mindenszentek, halottak napja idején sokszorosára nő a forgalom a temetők környékén is, mindez az egyenruhás és civil rendőröknek is plusz munkát ad, hiszen sajnos a bűnelkövetők is javában készülnek ezekre a napokra. Bűnmegelőzési akciónk során, arra kívánjuk felhívni a lakosság figyelmét, hogy miként lehet elkerülni az esetleges vagyon elleni bűncselekményeket, autófeltöréseket, lopásokat, közlekedési baleseteket. Fontos, hogy a temetőkhöz érkező polgárok a gépjárműben ne hagyjanak semmilyen értékeket, mert ez felkeltheti az elkövetők érdeklődését. Gyakori problémaforrás, hogy sokan a sírok mellett hosszabb-rövidebb időre leteszik a táskájukat, kabátjukat, egyéb értéktárgyakat, ezt kihasználva a rutinos elkövetők el tulajdoníthatják ezeket. A bűnözők közül sokan arra specializálódnak, hogy elvegyülnek a tömegben, a tömegközlekedési eszközökön és vadásznak a nem megfelelően elzárt, nem éppen biztonságos helyen őrzött, könnyen elérhető irat- és pénztárcákra, mobiltelefonokra, gépjármű indítókulcsokra. Az áldozattá válás azonban egy kis odafigyeléssel, néhány percnyi ellenőrzéssel megelőzhető, elkerülhető, ezáltal pedig sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat. Természetesen a rendőrök is folyamatosan járőröznek a dunaújvárosi köztemetőben és környékén, így hozzájuk is fordulhatnak segítségért, tanácsért az állampolgárok.

Fotó: Zsedrovits Enikő

dr. Vörös Ferencné a balesetmegelőzésről is szólt:

- A gépjárművezetőknek és a gyalogosoknak is kiemelten kell figyelniük ezekben a napokban. Fontos, hogy mindenki kövesse a közlekedési táblák által kijelölt útvonalat, a kijelölt helyen parkoljon, valamint, hogy a forgalomnak, az időjárásnak és a fényviszonyoknak megfelelő sebességet, követési távolságot válasszon. Sajnos hamar megtörténik a baj, így ajánlott kellő óvatossággal, türelmesen közlekedni nem csak a temető környékén, hanem minden útszakaszon, hiszen ebben az időszakban sokan kelnek útra országszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában