Barátunk a robot

2017.10.12. 08:00

Középpontban az informatika a Móricz iskolában

E héten hétfőn kezdődött el a Móricz iskola Kódolás hete programsorozata, amely tegnap is számos érdekességgel várta a diákokat. 

Szabó Szabolcs

robot FOtó: Zsedrovits Enikõ

Két héten át különböző programoknak ad otthont a Móricz az idén ötéves kódolás ünnepén. Egyebek között a nagyon hasznos és érdekes programozással ismerkedhetnek meg a nebulók. Ehhez kapcsolódóan október 16-án, hétfőn előadók érkeznek az iskolába, akik különböző robotokon keresztül mutatják be a gyerekeknek a programozás lehetőségeit, és ők maguk is kipróbálhatják ezeket.

ontos lépések előtt Fotók: Zsedrovits Enikő

A Fejér megyei pedagógiai napok digitális szekciójára minden olyan érdeklődőt szeretettel várnak, akik szeretnének bepillantani a 21. századi digitális oktatás világába. Sőt, kísérőrendezvényként kiállítás is nyílik a kiterjesztett valóságban végrehajtott projektekről.

Így gondozd robotodat – két héten át a programozásé a főszerep a Móriczban

Szerda délután az alsó tagozatos diákok egy interaktív előadás keretében ismerkedhettek meg a robotikával és a robotokhoz szükséges informatikai alkalmazásokkal. A rapid programozási képzés során a diákok megtanulták a robotok irányítását is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában