Arculati kézikönyv

2017.09.13. 06:30

Meghatározza, hogyan nézzen ki Dunaújváros a jövő évtizedekben?

Még ezen a héten biztosan lehet javaslatokat tenni a főépítészeti osztályon, e-mailben vagy személyesen.

Pekarek János

a

A Település Arculati Kézikönyvről rendezett lakossági fórumot a város polgármesteri hivatalának főépítészi osztálya kedden délután három órától a városháza közgyűlési termében. Meglehetősen gyér lakossági érdeklődés mellett: a gyakori sajtóhírek ellenére is mindössze négyen voltak kíváncsiak a rendezvényre. Pedig a téma érdekes volt, és az előadó, Szabó Imre főépítész közérthető nyelven vázolta a helyzetet és a várható változásokat. A Település Arculati Kézikönyv (röviden: TAK) létrehozását törvény írja elő minden település számára. Emellett helyi rendeletet is kell hozni a végrehajtásról, most úgy áll, hogy szeptember végéig, de lehet, hogy a határidőt meghosszabbítja a kormány december végéig. Májusban már rendeztek erről egy lakossági fórumot, az akkori javaslatokat beépítették a kézikönyvbe.

Szabó Imre városi főépítész a fórumon Fotó: Ady Géza

Ez meghatározza Dunaújváros általános településkarakterét, lehatárolja az eltérő karakterű területeket a falusias jellegűtől a paneles beépítésűekig, s a köztéri alkotásokat és a zöldterületeket is sorra veszi. Kötelező ajánlásokat fogalmaz meg egyebek között a beépítéssel, az épületek elhelyezésével kapcsolatban. Mindezt a kézikönyvvel kapcsolatos rendelet önti jogi formába, részletesen meghatározva, mit, hol és hogyan lehet a jövőben alkalmazni. A TAK és a hozzá kapcsolódó önkormányzati rendelet megtekinthető a városháza internetes oldalán (dunaujvaros.hu), és a főépítészi osztályon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában