testvérváros

2020.10.07. 11:00

Szoros, összetartó kapcsolatot ápolnak

A szlovákiai Kulcsodon járt Kulcs település küldöttsége a közelmúltban.

Török Tímea

Jobb Gyula, Kulcs polgármestere

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A szlovákiai település internetes felületén olvasottak alapján a kulcsiak megtekintettek egy kulcsodi kajakedzést, valamint a kulcsi és kulcsodi polgármester közösen megkoszorúzta a község emlékoszlopát. „Kulcsod-Kulcs – Összetartozunk” ez volt a koszorún, amelyet a kulcsodi első ember, Bognár Csaba és Jobb Gyula a 2018-ban állított emlékoszlop lábánál elhelyezett. A települések viszonyára valóban igaz az összetartozás kifejezés. A két településvezető folyamatos kapcsolatban van, évente több alkalommal személyesen is találkoznak. – Sikerült jó kapcsolatot kialakítanunk egymással. Általában a falunapon szoktunk találkozni, de idén a járvány miatt ez elmaradt, ezért is örültünk annak, hogy ha csak egy éjszakára is, de vendégül láthatjuk kulcsi barátainkat” – mondta Bognár Csaba.

A testvértelepülésen tett látogatás után az ötfős küldöttség három tagja három kajakkal indult vissza Fejér megyébe Kulcsra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!