Közös segítség a perkátaiaktól perkátaiaknak

Vannak olyan települések, ahol igen erős az összefogás. Perkátán a cél is kifejezetten nemes volt.

Korony Tamás/FMH

A veszélyhelyzet kapcsán még április 1-jén hirdetett meg adománygyűjtést a Perkátáért Közalapítvány, amelyre eddig 315 ezer forintnyi támogatás érkezett be „Családok támogatása” közleménnyel – ez még továbbra is tart, így ha valaki segíteni szeretne, az a Perkátáért Közalapítvány számlaszámára utalhat az előbb említett közleménnyel.

Az adományozók között jelenleg is helyi lakosok és perkátai származású magánszemélyek is vannak, köztük három jelenlegi és két volt önkormányzati képviselő is.

Az alapítvány első körben a beérkező összeg harmadát adta át a kiválasztott 11 perkátai magánszemélynek, fejenként egy-egy 10 ezer forintos vásárlási utalvány képében, amelyet a támogatott által megjelölt perkátai üzletben lehet levásárolni. Somogyi Balázs polgármester kérdésünkre elárulta: még további két ilyen támogatási kört tervez az alapítvány.

A kiválasztottak jelentős része koronavírus-károsult, azaz olyan perkátai munkavállaló, akinek jövedelemkiesést okozott a mostani időszak, mert vagy elvesztette a munkahelyét, vagy pedig a korlátozások miatt töredékbért kapott csak. Egy-egy fő támogatott egyedülálló édesanya, illetve szépkorú polgár, akiknek a segítését a legnagyobb összeget adományozó támogató kérte az alapítványtól, és támogatásukkal az alapítvány teljes mértékben egyetértett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!