Közel 20 osztályban van digitális oktatás Fejér megyében

V. Varga József/FMH

Budapest, 2020. november 11. Ambrus László egyetemi hallgató (b) és gimnazista öccse, Péter távoktatás keretében tanulnak budapesti otthonukban 2020. november 11-én. A kormány legújabb védelmi intézkedései szerint ettõl a naptól az iskolák a középfokú oktatás 9. osztályától, továbbá az egyetemek és fõiskolák digitális munkarendre térnek át. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Székesfehérvári Tankerületi Központ fenntartásában 52 általános iskola működik, összesen 1061 osztállyal, melyek közül – legutóbbi, legfrissebb értesülésünk szerint – jelenleg 19 osztályban van tantermen kívüli, digitális munkarend, 4 intézményben pedig az egész iskolában digitális munkarendben tanulnak a diákok – tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot Török Szabolcs tankerületi igazgató. (A szóban forgó településekről, intézményekről, illetve osztályokról egyéb információt nem kaptunk.)

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ fenntartásában 29 székhelyintézmény és 6 tagintézmény működik általános iskolaként. Jelenleg egyetlen általános iskolában sincs olyan osztály, amelyben tantermen kívüli digitális munkarendben tanulnának – tudta meg lapunk Szilágyiné Németh Sarolta tankerületi igazgatótól.

Amint beszámoltunk róla, a múlt héten pozitív koronavírus esetek miatt tantermen kívüli, digitális munkarendben folyt az oktatási, nevelési munka a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az intézkedés ideje lejárt, december 7-étől, hétfőtől ismét az iskolapadokban tanulnak a mezőfalvi diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!