ÖSSZEFOGTAK A HELYIEK

2021.10.28. 17:00

Lenyűgöző őszi dekorációk díszítik Perkátát

Néhány héttel ezelőtt kikerültek az első őszi dekorációk a település külterületeire, melyek egy lelkes, 14 fős, helyi lakosokból álló csapat érdemei.

Déri Brenda/FMH

Perkáta méltón lehet büszke a TEdd Szebbé! csapat tagjaira, akik tavaly október óta azon munkálkodnak, hogy időről időre megszépítsék a községet. Ezen kezdeményezés alapötletét még Bölcskei-Csősz Nikolett és Bogó Nikolett találta ki, kezdetben csak ketten voltak, majd ahogy teltek a hónapok, úgy csatlakoztak egyre többen a faluszépítő tevékenységükhöz. Létszámuk mára egészen 14 főig gyarapodott. A főként családanyákból és háziasszonyokból álló csapat célja, hogy dekorációjukkal mosolyt csaljanak az emberek arcára és hozzájáruljanak településképük gazdagodásához. Éppen ezért ezen dekorációk időszakonként megújulnak és az aktuális évszak vagy ünnep szerint cserélődnek. A tervek szerint november végén már karácsonyi díszbe öltöztetik a díszletet. Az idei ősziek néhány héttel ezelőtt kerültek ki. Ezek öt helyszínen – Széchenyi utcai buszforduló, Rózsa utcai trafik, községháza, Kossuth-szobor, orvosi rendelő – és a két bekötőúton csodálhatók meg. A kreatív alkotók mindezt saját anyagi forrásaikból és a helyiek adományaiból készítik. Bogó Nikolett elmondta, hogy legtöbbször, amikor valamire szükségük van egy-egy dekoráció elkészítéséhez, akkor felhívást tesznek közzé internetes közösségi oldalukon – egy-két segítő jelentkező pedig mindig akad.

Nemrég a faluszépítés kapcsán egy versenyt hirdettek az ott lakók számára. Ebben arról írnak, hogy össze szeretnék kovácsolni a közösséget azáltal, hogy együtt ünnepi hangulatot varázsolnak az odalátogatóknak. A helybéliek egy többfordulós megmérettetés keretén belül első körben őszi vagy halloweeni dekorációt készíthetnek.

– Keresik a legszebb utca­frontot. A lényeg, hogy legyen kreatív, mókás, elegáns, ijesztő, szóval bármi jöhet a kiírás szerint! A legjobbakat jutalmazzuk – írja a verseny ismertetésében a TEdd Szebbé csapat. Az eredményt, amolyan közönségszavazás alapján, a lájkok fogják eldönteni, ugyanis az elkészült dekorációkról a szervezők képet kérnek, és azt közszemlére bocsájtják közösségi oldalukon. Eddig már 10-12 kreációval neveztek be, de még október 31-ig bárkinek van ideje arra, hogy jelentkezzen, készítsen valamit és beküldje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!