MMK

2021.10.29. 17:00

Halloweeni móka a Boszitáborban

Mint azt már megszokhattunk, az iskolai szünidők során mindig valamilyen tematikus tábort hirdet meg a Munkásművelődési Központ. Így volt ez ezen a héten is, az őszi szünetben a Boszitáborba várták a fiatalokat.

Molnár Emese

Fotó: Zsedrovits Eniko

Kováts Rózsa, az MMK vezetője elmondta, már több mint tizenöt éve szervezik meg ezt a tábort: tartalmas foglalkozásokkal szolgálnak a gyerekeknek a szünetben, amellyel egyúttal a szülőket is segíteni szeretnék. Az idei tábor létszámát megemelték, most összesen huszonhét általános iskolás és óvodás korú gyermeket fogadtak minden nap a kulturális intézményben.

Rengeteg kézműveskedés szerepelt a programban Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A programok között rengeteg kézműveskedés, dekorációkészítés és játék szerepelt, és a kedvezőbb időjárás miatt sokat lehettek az udvaron is. Pénteken, vagyis ma esedékes a táborzáró, amelyre egy nagyobb dzsemborival készültek: arcfestés és hen­názás is szerepel a kínálatban, illetve házon belül szervezik meg a csokit vagy csalunk elnevezésű halloweeni mókázást, amelyre akár jelmezben is érkezhetnek a fiatalok. Hétmérföldes csizma címmel 10 órakor lesz színházi előadás is a Lara Mesék Társulat jóvoltából – ez utóbbi programot a Köszönjük, Magyarország! pályázata révén valósítják meg, amely nemcsak a táborozóknak szól, hanem minden érdeklődő számára nyitott. A tábor során a Vasas Táncegyüttes középiskolásai segédkeztek a rendezvények lebonyolításban közösségi szolgálat keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!