MEGELŐZÉS

2021.06.18. 12:00

Nem csak nekünk, embereknek okoznak kellemetlenségeket a csípések

A meleg napokkal szinte egyidejűleg jelennek meg a szúnyogok is, amik nemcsak az embereknek, de a kutyáknak is okozhatnak kellemetlenségeket.

Baráth Eszter

Forrás: Shutterstock

A szúnyogok egy-egy csípésükkel kutyáink számára is irritációt okozhatnak, és néhány egyed akár súlyos betegséget is előidézhet kedvenceinknél. Szerencsére a megelőzésre, a kellemetlenségek elkerülésére többféle módszer áll a gazdák rendelkezésére, a saját kedvencüknek megfelelő szúnyogriasztó kiválasztásának érdekében érdemes állatorvossal egyeztetni.

Léteznek olyan készítmények, amelyek spray formájában állnak rendelkezésre. Ezeket hasonlóan kell használni, mint az emberek esetében: minden séta előtt be kell vele fújni az ebeket, a folyamatot pedig bizonyos időközönként ismételni kell. Ennél valamivel egyszerűbb megoldást jelenthetnek a rácsepegtetős oldatok, amiket a kutyák bőrére kell felvinni – ezekről ugyancsak az állatorvostól tájékozódjunk.

Az elkerüléshez hozzátartozik az is, hogy a kora esti órákban, a szúnyogok aktív időszakában próbáljunk meg nem kint tartózkodni kedvencünkkel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!