Egy hangszer, amely belső utazásra hív

2020.10.12. 08:00

Már handpan-en is muzsikálhat a „Mindannyian mások vagyunk” Egyesület közössége

Családias hangulatú hangszerátadó ünnepségre várta tagságát, barátait szombaton délután az MMK földszinti színháztermében a „Mindannyian mások vagyunk” Egyesület közössége

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

A szervezet, amely különleges felajánlásnak köszönhetően egy új, handpad névre hallgató – hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő – hangszerrel gyarapodott. A találkozón elsőként az egyesület vezetői köszöntötték a vendégeket, majd közös táncprodukciónak tapsolhatott a közönség. A felajánlók részéről Cserpes Zsuzsanna elmondta, édesanyja temetésén is előkerült e hangszer, amely igazán éteri muzsikát adott, elmélyítve a közös emlékezést. Itt találkoztak a handpan-nal az egyesület tagjai is és a szombati átadáson is jelenlévő Balázs Géza ekkor határozta el, hogy felajánl egy újat a dunaújvárosi közösségnek.

 

A hangszer el is készült, mégpedig Hársfalvi Richárd Mag Instrument alapító, handpan-készítő kiváló munkájának köszönhetően, aki így nyilatkozott:

– Már többször volt alkalmam autista emberek kezébe adni e hangszert, és miközben nagy lendülettel magyaráztam, hogy miként is kell megszólaltatni, játszani rajta, ők már az első lépéseknél ráéreztek a legfontosabbra, hogy ez szívből jövő, meditavív muzsika. Készítője igazi terápiás hangszerként is jellemezte a handpant.

Minderről magunk is megbizonyosodtunk, hiszen Juhász János, a hangszer szakavatott oktatójának vezetésével és mentorálásával a közösségi örömzenélés és felfedezés vette kezdetét szombaton délután az MMK színháztermében – a felajánlók legnagyobb örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!